МВФ хоче, щоб Тимошенко і Ющенко розібрались з реприватизацією

Середа, 3 серпня 2005, 19:07

Міжнародний валютний фонд рекомендує Україні визначитися з питаннями реприватизації, поліпшити інвестиційний клімат і платоспроможність державного пенсійного фонду.

Про це сказано в повідомленні МВФ за підсумками візиту місії Фонду в Україну, який відбувся 25 липня-2 серпня, передають Українські новини.

Серед інших рекомендацій Фонду: прийняття законодавчих актів, необхідних для вступу України у Світову організацію торгівлі, зміцнення фінансового сектора, розвиток внутрішнього ринку капіталу.

Оцінюючи нинішню ситуацію в українській економіці, експерти Фонду висловлюють стурбованість ризиком зростання інфляції й зниженням темпів зростання ВВП.

На думку МВФ, прояснення ситуації з реприватизаційними планами уряду сприяло б поліпшенню інвестиційного клімату, а активізація споживання - підвищенню темпів економічного зростання в наступному році.

Національному банку Фонд рекомендує більш активно абсорбувати надлишкову ліквідність (для запобігання зростанню цін) і проводити більше гнучку валютно-курсову політику.

Як повідомлялося, у період з 25 липня по 2 серпня в Україні працювала місія МВФ на чолі з директором європейського департаменту Фонду Альбертом Йєгером.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування