Експерти знову прогнозують ріст цін на пальне

Четвер, 4 серпня 2005, 12:19

В кінці серпня – вересні пальне в Україні знову подорожчає.

Про це повідомляє телеканал 5 канал із посиланням на експертів Центру енергетичних досліджень.

За їхніми словами, зростання цін відбуватиметься внаслідок сезонного попиту, залежності від світових цін на нафту, а також попередні неефективні дії уряду України щодо попередження сезонних криз на ринку нафтопродуктів.

Втім, експерти не наважуються прогнозувати ціни на серпень. Однією з найбільших проблем, на їхню думку, є зупинка на ремонт трьох із шести нафтопереробних заводів.

Тим часом в в Мінпаливенерго вважають, що вироблених у серпні 407 тисяч тонн бензину та 430 тисяч тонн дизпалива та по 70 тисяч тонн імпорту обох видів нафтопродуктів буде достатньо для потреб України.

На думку директора департаменту нафтової, газової та нафтопереробної промисловості Мінпаливенерго Володимира Зіневича, зупинка трьох нафтопереробних заводів "не означає, що на ринку існує дефіцит".

"Ці компанії зобов'язані будуть забезпечити свої мережі імпортними нафтопродуктами. Сьогодні всі сільгосппідприємства забезпечені паливом у достатній кількості для того, щоб починати виробництво осінньо-польових робіт. Тому ми не бачимо передумов для того, щоб на ринку утворилася кризова ситуація або з'явився дефіцит нафтопродуктів - незалежно - дизельного палива або бензину. Передумов, що ціна підніметься більше, ніж на 10-20 копійок, ми не бачимо", заявив Зіневич.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування