Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенка змусять відповідати за сприяння Пінчуку?

Четвер, 4 серпня 2005, 16:32

Президент Віктор Ющенко має доручити Генпрокуратурі і СБУ перевірити причетність секретаря Радбезу Петра Порошенка до тиску на суддів і керівників Вищого господарського суду щодо "Нікопольського заводу феросплавів".

Таку думку висловив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Григорій Омельченко в четвер на прес-конференції в УНІАН.

Омельченко пояснив це тим, що в ЗМІ з'явилися матеріали про те, що саме Порошенко стоїть за діями заступника голови Вищого господарського суду (ВГС) Миколи Хандуріна.

Раніше комітет ВР з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією стверджував, що Хандурін примусив суддів Апеляційного господарського суду м. Києва передати йому справу щодо повернення у держвласність пакета в розмірі 50% + 1 акція НЗФ, по якому вже було винесено ухвалу, і фактично заблокував реалізацію рішення суду щодо відновлення корпоративних прав держави.

Омельченко зазначив, що, згідно з публікаціям в ЗМІ, саме Порошенко "керує незаконними діями" окремих суддів і керівників ВГС.

"Причому, інформацію подано достатньо обґрунтовано. Це вже не перше повідомлення ЗМІ і політиків під час сесії Верховної Ради про подібні дії секретаря РНБОУ, народного депутата, який дотепер не склав своїх повноважень, порушуючи діючу Конституцію", - акцентував Омельченко.

На його думку, звинувачення на адресу Порошенка достатньо аргументовані, щоб на них звернув увагу і сам Порошенко, і президент.

"Мене найбільше турбує позиція президента України… Чому він дотепер не дав відповідне доручення правоохоронним органам провести ретельну перевірку повідомлень, які торкаються неетичної поведінки секретаря РНБОУ", - сказав Омельченко.

Він вважає, що СБУ і Генпрокуратура повинні провести об'єктивну перевірку і дати правову оцінку дій Порошенка і Хандуріна. Якщо будуть виявлені ознаки злочину, їх слід притягти до відповідальності, підсумував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
17:06
фото15 років тюрми отримав російський агент "Лексус", який шпигував на Харківщині
17:06
В якій європейській країні діти найбільше зловживають алкоголем – дослідження
Усі новини...