Партія Ющенка не бере гроші за місця в списку. Тому що його ще немає?

Четвер, 4 серпня 2005, 17:14

"Народний союз "Наша Україна" поки не займався формуванням партійного списку на парламентські вибори 2006 року.

Про це повідомила прес-секретар голови політради партії "Народний Союз "Наша Україна" Тетяна Мокріді, коментуючи заяву голови Комітету виборців України Ігоря Попова про те, що до списків різних партій, що формуються, можна потрапити за гроші.

За її словами, на щотижневих засіданнях президії НСНУ обговорюється питання про формування передвиборчого блоку і коаліції, і всі процеси проходять прозоро.

Як повідомлялося, голова Комітету виборців України Ігор Попов заявив в інтерв'ю радіо "Свобода", що прохідне місце у виборчому списку провладної партії можна придбати за $2-14 млн.

"Різниця між цінами не така велика, і в прохідній частині в різних партіях місце в парламенті зараз коштує від 2 до 7 млн. доларів, залежно від того, хто платить, коли платить і наскільки високе це місце", - сказав Попов.

За його словами, один київський чиновник уже придбав собі і синові два місця в списку партії "Народний союз "Наша Україна" за $14 млн.

Зі слів Попова, зараз у комітет із всіх областей надходить інформація про те, що місця у виборчих списках у парламент і місцеві ради можна купити.

Голова КВУ зазначає, що найвищі ціни на місця в списках - у Києві; досить високі вони й у Донецьку, Одесі, Харкові, Дніпропетровську.

"Ціна питання починається від 200-250 тисяч доларів за таке місце (депутата Київради) і до близько 500-600 тисяч доларів", - сказав Попов.

При цьому він звернув увагу на те, що на місцевому рівні ціни за місце в списку зараз на 30-40% вищі, ніж це було в 2002 році.

Як повідомив прес-секретар КВУ Олександр Черненко, названі Поповим в інтерв'ю цифри не остаточні й отримані в ході неформальних розмов із представниками в регіонах.

Зі слів Черненка, торгівля місцями у виборчих списках на регіональному рівні ведеться ще активніше, ніж на парламентському.

"Порядок цифр при цьому, звичайно, інший", - сказав Черненко.


"Інтерфакс-Україна", "Українські новини"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News