Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обком навів докази, що Томенко доручав Турчинову "вирішити питання" з журналістами

Четвер, 4 серпня 2005, 18:14

Інтернет-газета "Обком" оприлюднила доручення віце-прем'єра з гуманітарних питань Миколи Томенка, яким він просить СБУ ті інші інституції розглянути запит депутата Іштвана Гайдоша щодо отримання інформації про це видання.

Доручення адресоване міністру транспорту і зв’язку Євгену Червоненку, голові Держкомтелерадіо Івану Чижу, голові СБУ Олександру Турчинову і міністру юстиції Роману Зваричу. Документ підписаний віце-прем'єром Томенком.

Гайдош раніше звертався із запитом про надання інформації про "Обком", оскільки там наводиться нібито "неправдива інформація" щодо його причетності до фірми "Озон", яка ввозила в Україну відходи з Угорщини.

В той же час, в документі, який наводить "Обком" зазначено:

"Прошу розглянути запит народного депутата України Гайдоша І.Ф. та визначитися щодо шляхів вирішення порушеного питання. За результатами розгляду подати кабінету міністрів інформацію разом з проектом відповіді народному депутатові України. Термін – 25.06.05".

Документ завізовано департаментом діловодства та моніторингу секретаріату кабінету міністрів №31434/1/1-06 від 21.06.2005 року.

Раніше "Обком" заявляв, що вони мають документ, яким Томенко доручив СБУ, Держтелерадіо, Мінтрансзв’язку і Мін'юст зібрати максимально можливу інформацію про "Обком".

Між тим, коментуючи заяви журналістів "Обкому" про стеження за ними, ініційоване Томенком, віце-прем'єр зазначив:

"Управління Кабміну підготувало проект доручення на певні державні інституції, щоб зібрати інформацію по "Обкому".

"Але моя особливість в тому, що я читаю доручення перед тим, як підписувати, і правлю їх. Тому таке доручення я не підписав. Ми направили відповідь депутату, що всі питання з Інтернет-виданням, якщо вони є, він може з'ясувати в судовому порядку", - сказав Томенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування