Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко поговорив з суддею про приватизацію, незалежні суди і реформу

Четвер, 4 серпня 2005, 22:41

Президент України Віктор Ющенко та голова Вищого господарського суду Дмитро Притика вважають, що спори, пов'язані з приватизацією, мають розглядати господарські суди.

Як повідомляє прес-служба президента, на зустрічі у четвер Ющенко та Притика обговорили необхідність внесення змін до Господарського процесуального кодексу в частині розширення компетенції господарських судів і передачу до їхньої юрисдикції спорів, пов'язаних із приватизацією.

У зв'язку з цим голова Вищого господарського суду порушив питання щодо участі в таких справах фізичних осіб – власників акцій.

Головною темою зустрічі була роль і місце господарських судів у стабілізації економічних процесів країни.

Більшу частину розмови сторони присвятили обговоренню майбутньої судової реформи. Ющенко наголосив, що така реформа вкрай необхідна Україні як правовій державі.

За словами президента, його позиція в цьому питанні – це незалежність судової гілки влади, неможливість тиску на суд, відсутність політизації судових справ.

Президент України звернув увагу на необхідність постійного контролю над спорами, пов'язаними із застосуванням податкового законодавства. За словами Ющенка, його непокоять зловживання щодо повернення ПДВ. Ця тема, наголосив президент, потребує постійної уваги з боку держави.

Також на зустрічі йшлося про необхідність підвищення професійності суддів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...