Проти судді, який повернув завод Пінчуку, порушили кримінальну справу?

П'ятниця, 5 серпня 2005, 12:07

Проти заступника голови Вищого господарського суду України Миколи Хандуріна порушено кримінальну справу.

Про це заявив заступник голови парламентського комітету з боротьби з корупцією й організованою злочинністю Григорій Омельченко в ефірі телеканалу "1+1", передає "Інтерфакс-Україна".

"Кримінальну справу проти Хандуріна вже порушено. Але йде великий тиск на Генеральну прокуратуру, щоб ця кримінальна справа була якнайшвидше закрита", - заявив Омельченко.

У прес-службі Генеральної прокуратури в п'ятницю повідомили, що в даний час щодо судді проводиться перевірка.

"З Верховного суду в Генпрокуратуру надійшли матеріали цієї справи (інциденту, пов'язаному з Хандуріним). На даний момент проводиться ретельна перевірка. Процесуальне рішення щодо Хандуріна ще не прийняте", - повідомили в прес-службі.

Перевірка триватиме10 днів, після чого буде прийняте рішення про порушення кримінальної справи або відмову в цьому.

Як повідомлялося, Вищий господарський суд України 27 липня скасував рішення Київського апеляційного господарського суду від 25 липня про визнання незаконною приватизацію 50%+1 акція НЗФ консорціумом "Придніпров'я".

28 липня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що має намір звернутися до Генпрокуратури з проханням вивчити обставини навколо рішення Вищого госпсуду з приводу НЗФ.

За словами Тимошенко, ця постанова винесена з порушенням усіх процесуальних норм. "Ця людина (Хандурін) усвідомлювала, що вона дискредитує всю судову систему України", - підкреслила прем'єр.

Хандурін заявив, що його дуже здивувала заява прем'єр-міністра України, "це втручання виконавчої влади в судову владу", - сказав він.

Омельченко в четвер заявив, що підготував депутатський запит, у якому просить президента Ющенка перевірити інформацію про причетність до ситуації навколо НЗФ секретаря РНБО Петра Порошенка і дати ситуації відповідну правову оцінку.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування