Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко думає, що в інтернеті пишуть, як на паркані

П'ятниця, 5 серпня 2005, 14:04

Віце-прем’єр з гуманітарних питань Микола Томенко заявляє, що публікація інтернет-видання "Обком" про те, що він нібито доручив правоохоронним органам зібрати максимально можливу інформацію про видання, "є маніпулятивною і не відповідає дійсності".

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Томенка у п’ятницю.

Прес-служба заявляє, що віце-прем’єр "не підписував жодних доручень, спрямованих на перешкоджання діяльності чи переслідування окремих журналістів, про що повідомляє згаданий ресурс". "Його дії були законні, прозорі і зрозумілі", - додають там.

За словами прес-служби, після отриманням Томенком депутатського запита Іштвана Гайдоша, "де йшлося про порушення честі й гідності парламентарія внаслідок публікації на Інтернет-ресурсі "Обком", він виконав вимогу закону і підписав доручення "відповідним органам влади" розглянути цей запит.

"Підготовка доручення на підставі запиту, а за результатами його виконання – відповіді депутату є обов’язковою вимогою законодавства України, але аж ніяк не спонуканням до збору компромату, як намагається це подати згаданий ресурс", - зазначає прес-служба.

За її словами, відповідні органи виконавчої влади "виконували вимоги закону, який зобов’язував їх надати відповідь з порушеного депутатом питання". "Будь-яка інша інформація, пов’язана з діяльність сайту чи його журналістів, збиратися не могла", - наголошують у відомстві.

"Після того, як Кабмін отримав відповідну інформацію, її було повідомлено Іштвану Гайдошу листом за підписом Томенка", - йдеться у повідомленні.

Томенко також закликає журналістів нести відповідальність за свої публікації, адже, "зараз чимало дописувачів Інтернет-сайтів прагнуть заховатися за невизначений правовий статус цих ресурсів, коли йдеться про юридичну відповідальність за сказане".

За його словами, "той же депутат Гайдош (як і будь-який інший громадянин) не може довести свою позицію у суді, оскільки цей сайт згідно з одержаною інформацією не має відповідного юридичного статусу".

"Відтак сьогодні автори публікацій на ньому несуть приблизно таку ж відповідальність, як і ті, хто пишуть свої судження на парканах", - йдеться у повідомленні.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...