Партія Тимошенко не торгує місцями і захищається від журналістів

П'ятниця, 5 серпня 2005, 15:16

Очолювана Юлією Тимошенко "Батьківщина" заперечує, що в партії відбувається торгівля посадами та місцями у виборчих списках.

Про це йдеться у заяві керівників обласних осередків партії щодо статті "Хто хоче прикупити місце в "Батьківщині"? В чергу!", опублікованої в "Українській правді".

"Не приходиться навіть говорити сьогодні про ціну т.з. "прохідного" місця в органи місцевого самоврядування, коли на нинішній час не визначені остаточно терміни виборчих місцевих перегонів, принципи та політичні колеги по блокуванню, цілий ряд інших питань", - йдеться у заяві.

Керівники облорганізацій заперечують інформацію про "просування" певних людей на керівні посади партії на місцях.

"Самим членам партії вирішувати, кого в нових умовах вони хочуть бачити лідером на рівні області, міста чи району", - стверджують вони.

В заяві наголошується, що Ярослав Федорчук (заступник голови партії, керівник виконавчого секретаріату політради), на якого "спрямовані в статті стріли критики за ті події, що відбуваються в партійних організаціях на місцях", є "знаною в державі людиною", яка разом з іншими керівниками партії формувала її імідж.

За словами представників партії, саме йому "випала надзвичайно складна справа розбудови партії, починаючи з 1999 року – часу її заснування".

Зокрема, однопартійці Федорчука стверджують, що одним з головних його досягнень у діяльності "Батьківщини" стало створення "розгалуженої структури", якою "можуть похвалитися лише одиниці" з більше ніж сотні українських партій.

"Це лише один з тих багатьох напрямів конкретних робіт Виконавчого секретаріату Політради партії, якими з першого дня переймається Ярослав Петрович", - йдеться у заяві.

Також керівники облорганізацій зазначають, що на Федорчука і Виконавчий секретаріат "ліг весь тягар розбудови партії". "Але і при цьому всі важливі кадрові рішення приймаються колективно Президією Політичної ради партії відповідно до її Статуту", - додають вони.

Крім того, за словами представників партії, у Федорчука до кожного з них "один підхід, одна вимога: конкретний результат напрацювань, чи це реєстрація управліннями юстиції сільських (селищних) партійних організацій, прийом у члени партії чи сплата членських внесків..., або розстановка кадрів".

Представники партії звинувачують автора статті у необ’єктивності і обурені такою увагою до її діяльності:

"Як багато почало плодитися тих, хто ратує за пуританство та порядок в нашій партії...Чому так мало ви вболівали за партію "Батьківщина" тоді, коли їй було досить сутужно. Було боязно писати?", - запитують вони.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування