Луценко розповів Ющенку, як він ліквідовує ДАІ та виховує міліцію

П'ятниця, 5 серпня 2005, 17:00

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко доповів президенту Віктору Ющенку про хід реорганізації ДАІ.

Про це повідомляє прес-служба президента у п’ятницю.

Як повідомив Луценко, 10 тисяч працівників ДАІ будуть нести спільну службу з працівниками міліції, які патрулюють пішохідні частини вулиць, і фіксуватимуть та упереджуватимуть порушення на проїжджих частинах.

Близько тисячі працівників працюватимуть регулювальниками на проблемних перехрестях. Ще 3 тисячі сформують дорожню міліцію, яка опікуватиметься автомобільним рухом на найнебезпечніших ділянках доріг.

При цьому президент та міністр висловили спільну позицію, що робота патрульної служби та дорожньої міліції буде оцінюватися не за кількістю зафіксованих правопорушень, а за зменшенням кількості ДТП.

Ющенко наголосив, що мета реорганізації ДАІ – наблизити патрульних до водіїв, організувавши європейську модель патрульної дорожньої служби.

За його словами, працівники міліції насамперед повинні докладати зусиль для забезпечення дорожньої безпеки і уникнення аварій, а не фіксації порушень, для допомоги водіям, а не покарання.

У зв’язку з цим президент наголосив на важливості соціального спрямування роботи міліції. Це замовлення соціальних реклам, які би популяризували безпечну їзду, роз’яснення водіям їхньої відповідальності за безпеку руху, співпраця зі ЗМІ і практична допомога водіям на дорогах.

Зі свого боку, міністр повідомив, що міліція вже працює над соціальною рекламою, яка закликатиме водіїв обережно поводитися на дорогах і уникати хабарництва.

Для того, щоб ефективно виконувати свої обов’язки, зазначив gрезидент, нові служби потребуватимуть сучасного обладнання. Луценко доповів Ющенку, що частина техніки вже закуплена, серед неї – нові радари, які точно визначають швидкість автомобіля.

Також, за словами міністра, до кінця року в Києві буде встановлено 400 відеокамер, що фіксуватимуть порушення правил дорожнього руху.

Президент дав доручення міністрові, щоб відповідні служби розробили проект закону щодо поліпшення роботи міліції та забезпечення безпеки на дорогах. Цей закон Ющенко планує подати у вересні на розгляд Верховної Ради як невідкладний.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування