Колишній міністр Януковича замінить одного з міністрів Тимошенко?

П'ятниця, 5 серпня 2005, 17:36

Міністр палива й енергетики Іван Плачков не виключає, що колишній віце-прем'єр з питань паливно-енергетичного комплексу Віталій Гайдук може увійти до уряду Юлії Тимошенко.

Про це він повідомив журналістам у Києві в п'ятницю, передає Інтерфакс-Україна.

Плачков відзначив, що Гайдук є "високо кваліфікованим" фахівцем.

Як повідомлялося, Гайдук, який нині є радником держсекретаря, увійшов до складу робочої групи, яка вестиме переговори щодо газових питань з Росією. Таке рішення уряд України прийняв на останньому засіданні.

За даними джерел Української правди, кілька місяців тому Гайдук пропонувався Тимошенко на місце першого віце-прем'єра замість Анатолія Кінаха.

Однак зараз ймовірнішим виглядає варіант звільнення Миколи Томенка, перепрофілювання посади віце-прем'єра з гуманітарних питань на паливно-енергетичний сектор і призначення на цю посаду Віталія Гайдука

Гайдук, 1957 р. н., з листопада 2002 року по грудень 2003 року працював на посаді віце-прем'єра в уряді Віктора Януковича, куруючи питання промисловості і ПЕК.

У вересні рада засновників консорціуму "Індустріальна група" (Київ) обрав Гайдука своїм президентом. Сам консорціум створений у травні 2004 року.

Його засновниками виступили Дніпровський меткомбинат ім. Дзержинського, Алчевский КХЗ, "Мисто Банк", компанія по керуванню активами "Автоальянс-XXI століття", а також закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Східно-Європейський ІФ" (Київ).

Гайдук у 1995 році виступив одним з ініціаторів створення корпорації "Індустріальний Союз Донбасу", у 1995-1996 р. працював заступником глави Донецької обласної держадміністрації з питань промисловості, транспорту і зв'язку, з 1997 року - перший заступник глави Донецької облдержадміністрації, із січня 2000 року - перший заступник міністра, а з листопаду 2001 року по жовтень 2002 року - міністр палива й енергетики України.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News