Щоб передати повістку есдеку, СБУшник став підрозділом і заблокував його дачу

П'ятниця, 5 серпня 2005, 19:18

Депутат Ігор Шурма заявляє, що підрозділ СБУ блокував в п'ятницю дачу, де проживає голова виконкому СДПУ(о) Юрій Загородній.

Прес-секретар глави СБУ Марина Остапенко підкреслює, що Загороднєму відправився тільки один співробітник СБУ, щоб вручити йому повістку на допит у Генпрокуратуру.

Як повідомляє прес-служба СДПУ(о) з посиланням на Шурму, підрозділ СБУ заблокували в п'ятницю дачний будинок в дачному селищі Пуща-Водиця, де проживає Загородній.

"Наскільки мені відомо, у даний час Юрій Загородній перебуває у відпустці, про що представникам СБУ, я упевнений, було відомо. За моєю інформацією, охороні дачного селища, де на законних підставах проживає родина Загородніх, дана команда нікого з них на територію не пускати. Кому було потрібно влаштовувати це продовження серіалу "Засуха-2", і, саме головне, навіщо?", - сказав Шурма.

Прес-служба СДПУ(о) відзначає, що кілька днів назад "представники Генпрокуратури розшукували Загороднєго, щоб вручити йому повістку як свідка у справі про звільнення наприкінці минулого року першого заступника глави СБУ Володимира Сацюка".

"Ще раніше Загородній виступив із заявою, у якій обвинуватив владу в провокації, що готується, і спробах сфабрикувати справу проти нього. В даний час Загородний перебуває у відпустці на санаторному лікуванні", - говориться в повідомленні.

Разом з тим прес-секретар глави СБУ Остапенко повідомила, що в п'ятницю співробітник СБУ "у виконання доручення Генпрокуратури України по кримінальній справі, порушеній за фактом зловживання владою або службовим становищем, а також посадової підробки, прибув до місця проживання Загороднєго в дачному селищі в Пуща-Водиця для вручення йому повістки про виклик у Генпрокуратуру на допит".

"Для вручення повістки був направлений тільки один співробітник СБУ без будь-якого супроводу. У засобах масової інформації шановний пан Шурма подав це як дійсну масштабну операцію спецслужб. Причому тут політика, коли мова йде про чисто карні статті?", - підкреслила Остапенко, додавши: "Не слід намагатися робити велику політику зі звичайної процесуальної процедури".

Загородній працював першим заступником голови адміністрації президента з грудня 2002 по січень 2005 року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...