Тимошенко похвалила Росію і звалила вину на Кучму

Неділя, 7 серпня 2005, 19:59

Прем’єр Юлія Тимошенко впевнена, що на наступному тижні українська делегація в Москві зможе налагодити всі проблеми в газовій сфері між двома державами.

"Я впевнена, що шанс налагодити є", - сказала вона в неділю в ефірі програми радіо "Свобода" "Час Пік", яка транслювалася по "5 каналу".

Тимошенко також звинуватила в проблемах з постачанням газу минуле українське керівництво.

"За останніх 2-3 роки в системі забезпечення України газом, в системі спілкування з Росією... українське керівництво, в тому числі президент країни колишній, я маю на увазі Кучму, в тому числі й керівник "Нафтогазу" Бойко просто брутально здали національні інтереси України", - сказала Тимошенко.

"І Україна сьогодні пожинає плоди цього. А плоди – це просто колосальні обсяги газу, які були за безцінь віддані в розрахунок за борги України там, де була зовсім інша процедура передбачена. Внаслідок цього є певні проблемні питання забезпечення газом у критичні періоди", - відзначила вона.

Проте, говорячи про стосунки з Росією в газовій сфері, український прем’єр відзначила: "Росія захищає свої національні інтереси, і потрібно віддати цьому належне".

Тимошенко також наголосила, що між Україною й Росією існує угода до 2013 року, яка передбачає оплату газом за транзит російського газу по території України.

***

Крім того, Кабмін створив робочу групу з опрацювання функціонування ринку нафти й нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості.

Як повідомляє ЛігаБізнесІнформ, відповідне розпорядження було підписано 4 серпня. Групу очолив перший віце-прем'єр Анатолій Кінах.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування