Порошенко нагадує Морозу Медведчука

Понеділок, 8 серпня 2005, 11:10

Лідер Соцпартії Олександр Мороз скаржиться а утиски своєї партії під час розподілу посад у владі.

Про це він заявив в інтерв’ю "Львівській газеті".

"Те, що соціалісти не використовують адміністративного ресурсу, можу гарантувати та розписатися за ці слова де завгодно. А те, що утиски наших партійців під час призначень на посади були, – це факт", - зазначив Мороз.

"Зокрема у Львівській області: в Пустомитівському районі керівник господарства Шкляренко рекомендований головою адміністрації на одну з керівних посад у держорганах. Але ж не призначили, бо він – соціаліст. Схоже сталося й у сусідній Івано-Франківській області", - додав лідер СПУ.

На питання щодо висловленого лідером СПУ на прес-конференції натяку, що секретар РНБОУ Порошенко політичним стилем дуже подібний на Віктора Медведчук і чи правда, що представники найближчого оточення Ющенка умовно поділили країну та мають із цього матеріальний зиск, Мороз відповів, що не має "такої об’єктивної інформації".

"Я мав на увазі, що Петро Порошенко і Віктор Медведчук схожі через функції, які виконують. Зокрема, Петро Порошенко, як колись Медведчук, впливає на кадрову політику в державі", - пояснив лідер СПУ.

Коментуючи можливість маніпуляцій навколо політичної реформи з вересня, які не допустили б набуття її чинності 1 січня 2006 року, Мороз відповів, що "на всяку отруту є протиотрута".

"Подивимося. Принаймні політичного діоксину не буде, бо політика відрізняється від медицини тим, що тут завжди можна знайти контрзасіб", - сказав він.

Відповідаючи на питання про розслідування справи Гонгадзе і можливість притягнення по ній екс- президента Кучми до відповідальності, Мороз заявив, що цю справу має розглянути суд і якщо Кучма винен – притягти його до відповідальності.

Лідер СПУ відкинув припущення щодо того, що нове керівництво держави могло дати якісь гарантії Кучмі в цій справі.

"Не думаю, що такі домовленості були. Ні з чим було торгуватися. Кучма до останнього моменту сподівався, що стане президентом і на наступний термін", - сказав Мороз.

Мороз відвідав Львів минулої п’ятниці, перервавши свою відпустку в Трускавці.
За його словами, там у нього "дуже простий режим, який складається з масажу та водних процедур".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування