Луценко взявся за "розстрільні" справи 15-річної давнини

Понеділок, 8 серпня 2005, 11:57

Заступник міністра внутрішніх справ Геннадій Москаль заявив, що МВС розпочало процес розкриття "розстрільних" кримінальних справ за 1990-2005 роки.

Про це він сказав на нараді з керівниками львівської міліції, пише "Львівська газета" у понеділок.

"На всій території України триває широкомасштабний наступ на організовану злочинність, насамперед розкриття тих кримінальних справ, які накопичилися з 1990-го до 2005 року", - сказав Москаль.

За його словами, в Донецьку нещодавно виявили 12 тіл бізнесменів, яких вважали зниклими, затримали п’ятьох кілерів, які вже дають показання щодо 30 розстрілів.

"Ми поставили всім завдання, що ніколи не покінчимо з бандитами, якщо не піднімемо всіх розстрільних справ. І деякі області почали працювати", – наголосив він, поставивши у приклад львівським міліціонерам роботу Донецького УМВС.

Також Москаль повідомив, що правоохоронці "майже розкрили систему зниклих людей, які пропадали під час виборчої кампанії одеського мера". "Тепер викопують їхні тіла", - додав заступник міністра.

Москаль зазначив, що за останній час правоохоронцями було розкрито багато резонансних кримінальних справ.

"В Одесі розкрито 90% усіх замовних убивств. Там заарештували понад 100 осіб. Майже всіх лідерів, виконавців, замовників, співучасників затримано. У п’ятницю заарештували трьох адвокатів, які виносили записки, кого вбити, кого застрелити", - сказав він.

Водночас Москаль різко розкритикував роботу львівських міліціонерів і наказав звільнити багатьох начальників управлінь.

Як повідомив виконувач обов’язків начальника облуправління внутрішніх справ Віталій Максимов, 14 рапортів про звільнення вже надіслали до столиці, цього тижня відправлять ще 12.

Зокрема, посад позбудуться начальники райвідділів, керівники УБОЗу, кримінальної міліції та управління боротьби з незаконним обігом наркотиків.

Також під час наради Москаль запропонував піти у відставку начальнику Львівського УБОЗу.

"Я сказав начальникові УБОЗу, що він має піти з посади. У Львівській області УБОЗу немає, є лише будинок. Не розкрито жодного з 59 вбивств із використанням вогнепальної зброї, жодного резонансного злочину...", - сказав він.

Заступник міністра зауважив, що під час президентських виборів міліція Львівщини, яку очолював генерал-майор Олег Сало, "виконувала політичні замовлення".

Москаль вважає Сала винуватим у безчинствах, які відбувалися у другій половині минулого року.

"Сало відповідальний за те, що творилося під час виборів", - сказав він.

Крім того, керівнику міського управління міліції Михайлу Курочці заступник міністра показав, “хто він такий”, безпосередньо на нараді керівного складу обласної міліції – просто вигнав із залу.

"Він повинен виконувати свої прямі обов’язки, а не розводити демагогію", – заявив Москаль.

Також заступник міністра наказав Віталію Максимову підготувати для МВС подання на звільнення Михайла Курочки з посади начальника міського управління міліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування