Тимошенко теж дурить пенсіонерів по плану Януковича

Понеділок, 8 серпня 2005, 17:13

Українські пенсіонери недоотримують пенсію за нової влади, так само як це відбувалося за часів уряду Віктора Януковича.

Про це заявляють представники профспілок України, повідомляє канал НТН.

Як відомо, 2003-го року уряд Януковича штучно зменшив розмір середньої зарплати в Україні, аби зменшити пенсії. Уряд Тимошенко про це знає, але й далі виплачує зменшену пенсію за незаконною постановою, зазначає канал.

Згідно закону розмір середньої зарплати підраховує Державний комітет статистики. За 2002 рік він нарахував 376 гривень. Однак ця цифра не влаштувала уряд Януковича і Пенсійний фонд отримав доручення її переглянути, зазначає канал.

"Кабінет Міністрів поклав цю функцію на Пенсійний фонд, і вийшло, таким чином, 306. Тобто базова норма перерахування пенсій на 70 гривень зменшилася, десь приблизно на 18%", - вважає голова Всеукраїнського конгресу профспілок Сергій Китаєв.

За підрахунками фахівців, такими діями уряд Януковича вкрав у пенсіонерів тоді півтора мільярда гривень.

Свого часу Ющенко, Тимошенко і Кириленко голосували проти такої пропозиції Кабміну. Однак, прийшовши до влади, вони не змінили ситуацію, зазначає НТН.

"Ми активно виступали проти цих маніпуляцій тоді, коли були в опозиції. Тепер ми обтяжені відповідальністю за те, аби забезпечити пенсійний фонд необхідними ресурсами. Я думаю, що ми зможемо вийти на її розв’язання, але не раніше, аніж друга половина 2006 року", - заявив каналу міністр праці та соціальної політики В’ячеслав Кириленко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...