На батьківщині Ющенка знайшли мамонта, але кіно знімуть не про нього

Вівторок, 9 серпня 2005, 10:44

Депутат Верховної Ради з фракції Народно партії Іван Рішняк і начальник управління фінансів при Мінекономіки Юрій Вітренко стали ініціаторами зйомок кінофільму про віддаленого предка Ющенка — гетьмана Калнишевського.

Як пише у вівторок газета "Московський комсомолець", бюджет фільму складе більше мільярда гривень ($200 млн.).

Предки Ющенка, що заснували Хоружівку, дійсно належали до роду Петра Калнишевського, це підтверджено авторитетними вченими-істориками, пише газета.

Перше згадування про Хоружівку датується 1644 роком. Хоча задовго до цього, у часи Київської Русі, тут уже стояли три могутніх фортеці, які захищали рубежі від татар і половців. Твердині знищили під час татаро-монгольської навали і до епохи Богдана Хмельницького в цьому куточку Сумщини був степ.

Хоружівку, яка тільки-но піднялася з попелу через недовгий час спалили вщент ще раз, за наказом Петра Першого. За те, що тамтешні козаки добровільно приєдналися до війська гетьмана Мазепи, який допомагав шведам.

Потім у Хоружівці був маєток пана Гершмана. Меценат мав власні балетну і театральну студії і був покровителем артистів, які регулярно їздили виступати в Петербург.

"А ще на батьківщині Ющенка жили... мамонти. У 1841 році в присутності оберкамергера Головкина в сусідньому селі Кулешовке був виявлений кістяк мамонта, подарований потім Харківському університетові", - пише газета.

Як зазначає видання, на цьому місці тепер стоїть єдиний у світі пам'ятник мамонту. Напис на ньому говорить: "На сем месте въ 1836 году открытъ остов Elephans Momonthus".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...