Лазаренко хоче притулку в США і збирався перенести туди штаб-квартиру

Вівторок, 9 серпня 2005, 10:49

Екс-прем'єр Павло Лазаренко, обвинувачуваний у США, має намір відновити спроби одержати статус політичного біженця в США.

"Цей процес почався ще в 1999 році. Зараз, зі зрозумілих причин, у ньому зроблена перерва. Але ми обов'язково повернемося до цієї теми з моїм імміграційним адвокатом. Я хочу одержати політичний притулок у США", - заявив Лазаренко в інтерв'ю "Столичним новинам".

При цьому Лазаренко не бачить у своєму бажанні протиріччя з іншим його бажанням повернутися в Україну.

"У моїх словах немає жодного протиріччя. Мені необхідно завершити процедуру одержання політичного притулку. І лише після цього буде розглянута можливість мого повернення в Україну", - заявив український екс-прем'єр.

Лазаренко стверджує, що в США в нього немає банківських рахунків.

"Моїх особистих рахунків у Сполучених штатах немає - і ніколи не було. Були рахунки компаній, до бізнесу яких я мав відношення. На сьогоднішній день усі вони заморожені", - заявляє екс-прем'єр.

Він також заперечує свою причетність до садиби в Каліфорнії, за котру було сплачено 12 мільйонів доларів.

"Я до цієї нерухомості жодного відношення не маю і тому нічого не можу коментувати", - сказав Лазаренко журналістові.

У той же час його адвокат Даніель Горовіц розповів "СН", що Лазаренко у свій час придбав особняк з метою улаштувати там штаб-квартиру партії "Громада", щоб "вести з Каліфорнії боротьбу з режимом Кучми".

Як відомо, винесення вироку у справі колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка призначено на 2 грудня.

Під час наради з представниками сторін, що відбулася за клопотанням захисту, суддя Федерального окружного суду в Сан-Франциско Мартін Дженікс відмовився зняти залишені ним у силі два місяці тому 14 пунктів обвинувального висновку, який було винесено Лазаренку в червні минулого року журі присяжних


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування