Коновалюк шкодує, що Януковича пустили в прем'єри

Вівторок, 9 серпня 2005, 12:26

Голова партії "Трудова Україна" Валерій Коновалюк заявляє, що він був проти призначення Віктора Януковича прем'єр-міністром у 2002 році.

Про це він розповів в інтерв'ю газеті "Столичні новини" у вівторок.

"Я, можливо, був єдиний, хто був не в захваті від призначення Віктора Федоровича на посаду прем'єр-міністра", - сказав Коновалюк.

За його словами, він "реально розумів, що там немає програми, немає сильної команди". "Адже будь-який намір донецької еліти у владу закінчувалося поразкою", - додав Коновалюк.

Говорячи про перспективи "Трудової України" щодо блокування з політичними силами, які знаходяться в опозиції, Коновалюк відзначив, що "тенденції до об'єднання є, більше того, вони підсилюються".

За його словами, "питання зараз стоїть в амбіціях окремих лідерів політичних партій".

Коновалюк відмовився назвати ті партії, з якими ведуться переговори щодо можливості блокування, "оскільки вже сьогодні нас розглядають як сильного конкурента".

"У вересні ми плануємо підписати великий коаліційний договір приблизно з десятком політичних партій", - відзначив голова "Трудової України".

Водночас Коновалюк критикує дії опозиції. "Якщо подивитися на представників так званої опозиції, те голосніше за всіх кричить саме той, хто привів країну до такої ситуації, що й змусило вийти на майдани мільйони українців".

Відповідаючи на питання про те, чи буде створено фракцію "Трудової України" у Верховній Раді, Коновалюк відповів: "ми сподіваємося зібрати її до вересня".

Крім того, він впевнений, що його партія набере достатньо голосів на виборах до Верховної Ради наступного року, оскільки, на його думку, влада займається популізмом.

"Трудова Україна" стане першою партією, що буде перемагати своєю ідеологією", - заявив Коновалюк.

Говорячи про дії уряду, Коновалюк відзначив, що в Кабміні "міністри не чують один одного".

"Такої різнопланової і суперечливої команди в нас ще не було. Адже потрібно розуміти, що не можна схрестити їжака і трепетну лань", - сказав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...