Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Приват" готовий заплатити за завод Пінчука 1,5 мільярди

Вівторок, 9 серпня 2005, 13:11

"ПриватБанк” разом з інвесторами – партнерами банку – готовий запропонувати за контрольний пакет акцій Нікопольського заводу феросплавів не менш як 1,5 млрд. грн.

Про це йдеться у відкритому листі голови правління "ПриватБанку" Олександра Дубілета на ім'я президента Віктора Ющенка, прем'єра Юлії Тимошенко, голови Фонду держмайна Валентини Семенюк, який був оприлюднений під час прес-конференції в УНІАН.

Водночас голова правління “ПриватБанку” не виключив, що запропонована банком і його партнерами ціна може бути вищою за 1,5 млрд. грн.

”Якщо на момент проведення конкурсу ринок запропонує більш високу ціну, ми будемо готові підвищити нашу пропозицію”, - зазначив Дубілет.

За його словами, реалізаційна ціна контрольного пакету акцій може перевищити 3 млрд. грн.

Як йдеться в листі, “ПриватБанк” разом з партнерами має також намір виконати всі умови конкурсу або аукціону з продажу акцій НЗФ, в тому числі запропонувати соціально-орієнтовану інвестиційну програму розвитку підприємства.

Як зазначається у листі, “приватизація ВАТ "НЗФ" має проходити відкрито, прозоро і на умовах, рівних для всіх інвесторів”.

“Тільки у випадку повної відкритості держави при проведенні таких приватизаційних конкурсів можливе досягнення максимального економічного та соціального ефекту як для України в цілому, так і для багатотисячного колективу підприємства і всього Нікопольського регіону”, - зазначається у листі.

У листі також згадується, що у травні 2003 році “ПриватБанк” вже намагався взяти участь у приватизації ВАТ „НЗФ” і офіційно пропонував державі 540 млн. грн. за 25% пакет акцій підприємства, “тобто 1 мільярд 80 мільйонів гривень за пакет акцій ВАТ "НЗФ" у розмірі 50%+1 акція”.

Проте, як зазначає у листі Дубілет, внаслідок того, що умови конкурсу були прописані лише під консорціум "Придніпров`я", держава, фактично, втратила 670 мільйонів гривень.

Як відомо, раніше група "Приват" вже заявляла про бажання брати участь у повторній приватизації Нікопольського заводу феросплавів у випадку її проведення.

25 липня Апеляційний господарський суд Києва задовольнив апеляцію Генпрокуратури і Кабміну і визнав незаконною приватизацію 50%+1 акція НЗФ.

Пізніше Вищий господарський суд призупинив рішення Апеляційного господарського суду Києва про визнання незаконною приватизації 50%+1 акція НЗФ консорціумом "Придніпров’я".

"Придніпров’я" контролює корпорація "Інтерпайп", заснована бізнесменом Віктором Пінчуком.

Спостерігачі відзначають, що інтереси "Привату" лобіює прем'єр Юлія Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування