В Україні різко збільшилася кількість вагітних

Вівторок, 9 серпня 2005, 14:55

Київські лікарі-акушери та гінекологи стверджують, що кількість вагітних жінок в Україні збільшилася практично вдвічі.

Про це повідомляє телеканал НТН у вівторок.

За словами медиків, не останню роль у підвищенні показників з репродуктивності відіграла соціальна реформа, за якою з 1 квітня цього року кожна жінка, яка народить дитину, повинна отримати 8,5 тисяч гривень.

Українські лікарі стверджують, що до кінця цього року число майбутніх мам перевищить показники за кілька років.

Зокрема, медики Шевченківської поліклініки підрахували, що лише за перші 6 місяців нового року у пологових будинках народило на 33% більше жінок, ніж минулого року. Переважно це молоді мами з середнім та низьким соціальним статусом.

За розрахунками Кабінету міністрів, 8,5 тисяч гривень, які надаються на народження дитини, мами отримають протягом року після пологів.

Перша виплата - трохи більше 3 тисяч гривень, - яку мають видати одразу після народження дитини.

Водночас за перше півріччя 2005 року населення України скоротилося на 205,5 тисяч чоловік, або на 0,43%, повідомили в прес-службі Кабміну агентству "Новини-Україна".

Станом на сьогоднішній день населення України складає менше 47 мільйонів чоловік. За інформацією прес-служби, станом на 1 січня 2005 року цей показник складав 47,1 мільйони, 1 березня – 47,03 мільйони, 1 квітня – 46,99 мільйони, 1 липня – 46,95 мільйони чоловік.

Наближаються до виходу з переліку областей-мільйонерів Волинська (1 мільйон 42 тисячі) і Кіровоградська (1 мільйон 46 тисяч) області. За цією рискою знаходиться Чернігівська область, населення якої складає 910 тисяч чоловік.

Єдиним містом України, де протягом півріччя спостерігався приріст населення, є її столиця – Київ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування