Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЕЛЬНИЧЕНКА ВИКЛИКАЮТЬ ДО СУДУ В США

Вівторок, 9 серпня 2005, 15:33

Екс-майор Держохорони Микола Мельниченко викликається до суду США 24 серпня для надання свідчень у справі загибелі журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури у вівторок.

В повідомленні нагадується, що в рамках візиту генпрокурора Святослава Піскуна до США була досягнута домовленість з керівництвом Департаменту юстиції США щодо відібрання свідчень у Миколи Мельниченка, а також передачі ним оригіналів плівок із записами розмов у кабінеті екс-президента України Леоніда Кучми.

Зокрема, на виконання клопотання про взаємну правову допомогу майор Мельниченко був викликаний до суду на 27 липня для дачі свідчень у кримінальній справі про вбивство Георгія Гонгадзе, зазначає прес-служба Генпрокуратури.

Однак, у зв`язку з тим, що з ініціативи Миколи Мельниченка відбулася заміна адвоката, новий адвокат попросив суд перенести судове засідання та відкласти виклик майора Мельниченка до суду.

Таке клопотання було аргументовано тим, що адвокат нещодавно приступив до виконання своїх обов`язків і йому потрібний час для ознайомлення зі справою для захисту свого клієнта. Виходячи з принципу справедливого судового процесу, засідання із вказаної справи перенесено на 24 серпня цього року, - зазначається в повідомленні.

Згідно законодавства США, правовим наслідком невиконання Миколою Мельниченком вимог суду може бути притягнення його до кримінальної відповідальності.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування