Міліція затримала Омельченка

Вівторок, 9 серпня 2005, 18:37

Міліція затримала колишнього міського голову міста Суми Володимира Омельченка.

Як повідомив кореспонденту УНІАН прокурор відділу прокуратури Сумської області Олександр Мироненко, "на Сумщині тривають прокурорські перевірки діяльності представників колишньої влади і виявляються все нові й нові протизаконні діяння владних чиновників".

При цьому він розповів, за що матеріалами обласної прокуратури порушено кримінальну справу стосовно колишнього мера Сум, депутата міської ради Омельченка за частиною 2 ст. 189 Кримінального кодексу України.

За словами Мироненка, ще у грудні 1999 року, обіймаючи посаду помічника голови Сумської обласної державної адміністрації Володимира Щербаня, зловживаючи службовим становищем, шляхом погроз фізичного насильства Омельченко вимагав від акціонерів ВАТ "Сумський хлібокомбінат" акції, що належали їм на правах власності.

"У результаті, за поданням прокуратури і за рішенням Зарічного районного в м. Суми суду Омельченка було затримано й узято під варту. Зараз він знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання", - заявив Мироненко.

Крім того, Мироненко повідомив, що нещодавно прокурорська перевірка виявила ще одне злочинне діяння і, вірогідно, далеко не останнє, колишнього мера обласного центру.

Так, дії сумського голови вказують на наявність ознак складу злочинів, передбачених частиною 3 ст. 206 (протидія законній господарській діяльності, вчинена організованою групою), і частиною 2 ст. 364 (зловживання владою і службовим становищем) Кримінального кодексу України

Мова йде про незаконну приватизацію комунальної власності, яка шляхом шантажу, обману і психологічного тиску була забрана в попередніх орендарів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...