Ціни на бензин знову поповзли вгору

Вівторок, 9 серпня 2005, 19:26

З вівторка на деяких автозаправних станціях Києва ціни на нафтопродукти знову "поповзли вгору".

Так, у понеділок, згідно з даними компанії UPECO, ціна 95-го бензину в мережі АЗС "ТНК" була на рівні 3,70 грн./л, а дизельного палива - 3,40 грн./л, а вже у вівторок деякі АЗС компаній "Кло" і "Ліла", що торгують продукцією Лисичанського НПЗ установили нові ціни: 3,75 грн. за літр 95-го бензину і 3,45 грн. за літр дизельного палива.

У цілому ж по Україні у вівторок середня роздрібна ціна літра бензину марки А-95 виросла на 6 коп., бензину А-92 і дизпалива - на 7 коп., низькооктанових бензинів (марок А-76 і А-80) - на 5 коп., - повідомляє відділ аналізу ринків ЛІГАБізнесІнформ.

При цьому, за даними того ж джерела, найбільший стрибок середніх роздрібних цін на бензин марки А-95 у вівторок зафіксовано на АЗС у Кіровоградській і Львівській областях - відразу на 14 і 13 коп. за літр, відповідно.

У більшості інших регіонів України, середня роздрібна ціна цього бензину виросла від 3 до 10 коп. за літр.

І тільки в Донецькій і Рівненській областях вона поки не змінилася.

У такий спосіб найнижча в Україні середня роздрібна ціна на бензин марки А-95 у Донецькій області - 3,62 грн./л, а найвища - у Чернігівській і Чернівецькій областях (3,80 грн./л).

Причини нинішнього, настільки помітного стрибка роздрібних цін на автомобільне паливо в Україні залишаються старими. А, саме – дефіцит автомобільного палива, що виник у зв'язку з зупинкою трьох НПЗ.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...