Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стретович хоче тільки місце Піскуна

Вівторок, 9 серпня 2005, 21:35

Депутат, глава парламентського комітету з боротьби з організованою злочинністю і корупцією Володимир Стретович готовий зайняти посаду генпрокурора у випадку, якщо президент Віктор Ющенко схвалить його концепцію роботи прокуратури.

Про це він заявив у вівторок увечері в ефірі телеканалу "5 канал", передає Інтерфакс-Україна.

"Я прийду до президента зі своїм баченням діяльності цього органу. Вона (концепція) написана - "Українська прокуратура третього тисячоліття", де на чотирьох сторінках викладено, яким має бути цей інститут", - сказав Стретович.

Він відзначив, що готовий подати президенту цю концепцію, і у випадку, якщо той схвалить її, прийняти рішення з приводу посади генпрокурора. "Після цього я прийму своє рішення. До того жодних кроків починати не буду", - сказав він.

Глава комітету також категорично відмовився від посади заступника генпрокурора, яку йому, за словами Стретовича, пропонував Ющенко. "За цих умов я туди не піду", - заявив він.

Коментуючи інформацію про нібито існування домовленостей під час "помаранчевої революції" між генпрокурором Святославом Піскуном і Ющенком про те, що Піскун буде обіймати посаду генпрокурора, Стретович сказав: "У мене особисто немає підстав стверджувати про домовленості між Піскуном і Ющенком".

У той же час, генпрокурор Святослав Піскун заявив, що Стретович не має права обіймати посаду ні прокурора, ні його заступника, оскільки не проробив у прокуратурі 5 років, як це встановлено законом.

Раніше Ющенко запропонував Стретовичу обійняти посаду заступника генпрокурора, щоб "навести там порядок".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування