Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах готовий стрибати через 5%-й бар’єр

Четвер, 1 вересня 2005, 11:24

Перший віце-прем'єр-міністр Анатолій Кінах вважає, що максимальний прохідний бар'єр на виборах до Верховної Ради має становити 5%.

Про це він сказав журналістам у четвер, передає УНІАН.

"На цьому етапі я впевнений, що максимальний прохідний бар'єр в умовах України може бути максимум до 5%", - сказав Кінах.

За його словами, це дозволить не відокремлювати від політичних процесів велику кількість виборців і різних суспільно-політичних сил.

Кінах переконаний, що принципове значення, крім прохідного бар'єру, має також забезпечення того, щоб "передвиборча кампанія відбувалася без змагання чорного піару та брудних політичних технологій".

"Треба, щоб змагався розум, інтелект, програми, люди мали доступ до об'єктивної інформації і на цій основі робили усвідомлений вибір", - зазначив перший віце-прем’єр..

На думку Кінаха, якщо прохідний бар'єр становитиме 5-7%, а виборча кампанія проходитиме за допомогою методів протистояння, це "не дасть необхідної якості влади і консолідації суспільства та держави".

За словами Кінаха, для нього "дуже важливо, щоб майбутній парламент мав у своїй основі якісну більшість, яка буде сформована не методами торгівлі портфелями чи перерозподілом економічно-фінансових ресурсів".

Як повідомлялося раніше, президент Віктор Ющенко 24 серпня, виступаючи на Майдані Незалежності з нагоди 14-ї річниці Незалежності України, заявив про необхідність збільшити Верховній Раді прохідний бар'єр на виборах до парламенту.

25 серпня член фракції "Наша Україна" Михайло Поживанов вніс до Верховної Ради проект закону "Про внесення змін в закон України "Про вибори народних депутатів України", який пропонує збільшити виборчий бар'єр для політичних сил на парламентських виборах з трьох до семи відсотків.

Лідер фракції БЮТ Олег Білорус зареєстрував законопроект про встановлення 5-відсоткового бар'єру для блоків і партій на вибори.

У законі "Про вибори народних депутатів", прийнятому 25 березня 2004 року, виборчий прохідний бар'єр для партій і блоків встановлено на рівні 3%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування