Зінченко заспокоїв, що сьогодні в Ющенка повноваження не відберуть

Четвер, 1 вересня 2005, 12:22

Державний секретар Олександр Зінченко заявляє, що зміни до Конституції, ухвалені парламентом, наберуть чинності з 1 січня 2006 року.

"Визначено процес вступу в силу документа (зміни до Конституції), і на 1 січня і треба орієнтуватися", - сказав Зінченко в інтерв'ю журналістам у четвер у Києві.

Він нагадав, що через те, що не прийнято законопроект 3207-1, який стосується реформування органів місцевого самоврядування, "безумовно, ні юридичних, ні інших підстав, щоб ввести конституційну реформу з 1 вересня, нема".

Реклама:

Як відомо, 8 грудня 2004 року Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін у Конституцію і зміни до закону про вибори президента. У цей же день президент підписав ці документи.

Закон передбачає перехід від президентсько-парламентської до парламентсько-президентської форми правління, формування уряду коаліцією депутатських фракцій, продовження терміну повноважень парламенту до 5 років.

Відповідно до заключних і перехідних положень закону, він набирає чинності з 1 вересня 2005 року у випадку, якщо до цього часу будуть ухвалені зміни до Конституції, що стосуються реформування системи місцевого самоврядування.

ВІДЕО ДНЯ

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...