Ринку нафтопродуктів пророкують кризу. Соратник Литвина це заперечує

Четвер, 1 вересня 2005, 14:08

Ціни на нафтопродукти на українському ринку у вересні зростуть приблизно на 5-8%, вважає президент "НК "Альянс-Україна" Петро Мірошников.

Про це він заявив у четвер в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Мірошников відзначив, що головним фактором підвищення ціни на українські нафтопродукти є подорожчання вартості нафти, і такому розвитку подій сприяє збільшення попиту на нафтопродукти на світових ринках.

Президент "НК "Альянс-Україна" вважає, що зростання цін на нафтопродукти не буде стрімким, хоча навряд чи зупиниться у вересні.

"Ціни на українські нафтопродукти зараз тягнуться до світових цін. Тому можна припустити, що з осені ціни на українському ринку будуть адекватно реагувати на зміни світових цін ", - сказав Мірошников.

Він вважає, що в умовах абсолютної залежності України від імпорту сирої нафти, інструментів для стабілізації і тим більше зниження ціни на нафтопродукти не так багато.

У свою чергу, представники ВАТ "Концерн "Галнафтогаз" (Львів), не виключають зростання цін на нафтопродукти в межах 5-10% і допускають виникнення дефіциту нафтопродуктів на українському ринку в другій половині вересня.

"Вересень - один з пікових по реалізації місяців, три українські НПЗ зупинені, на світовому ринку зберігається тенденція росту цін, і у випадку, якщо ціни на українському ринку не будуть адекватні світовим, у другій половині вересня може виникнути дефіцит ", - заявляють вони.

Водночас член комітету Верховної Ради із питань ПЕК, ядерної політики і ядерної безпеки, член фракції Народної партії Володимира Литвина, власник 41% акцій НПК "Галичина" Ігор Еремєєв вважає, що ціна бензину марки А-95 до кінця вересня не перевищить 4,1 грн. за літр.

"Думаю, що ціна до кінця вересня зафіксується на рівні 4,1 грн. за літр 95-го бензину", - сказав він.

Єремєєв переконаний, що кризи на ринку нафтопродуктів найближчим часом не буде. "Кризи не буде - кульмінаційний період ми пройшли!", - заявив він.

Так само він вважає, що до 20 жовтня ціни на нафтопродукти на українському ринку не будуть знижуватися, але вже в листопаді - можливо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування