Скрипка не захотів бути "заслуженим" у Ющенка

Четвер, 1 вересня 2005, 18:31

Лідер рок-гурту "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка відмовляється від звання "Заслужений артист України", присвоєння якого було приурочено до 14-ї річниці Незалежності України.

Про це він заявив у четвер на прес-конференції в агентстві УНІАН.

За словами Скрипки, ця відмова є спробою примусити нову владу почути тих, хто був на Майдані під час Помаранчевої революції.

Сьогодні влада своїми діями "нерідко себе дискредитує", сказав музикант.

За його словами, він не хотів би, щоб у зв'язку з цим до керівництва держави "знову прийшли ті, кого Майдан відсував від влади". Скрипка наголосив, що хоче цим своїм кроком не дозволити тим, кого він підтримував і зараз підтримує, "перетворитися на кучмізм".

У свою чергу заступник головного редактора газети "Україна молода" Дмитро Лиховій висловив думку, що необхідно відмовитись від всіляких звань, які на сьогодні в Україні є скомпрометованими. Він підтвердив свою відмову від звання "Заслужений журналіст України".

За словами Лиховія, він відмовився від звання ще під час пропозиції його отримати, але його прізвище під час святкування Дня незалежності все одно опинилося у списку.

Водночас ведучий програми "Подвійний доказ" на телеканалі "Студія "1+1" Вахтанг Кіпіані заявив, що не відмовляється від звання "Заслужений журналіст України", оскільки вважає, що це було б "перекресленням усіх тих позитивів для ЗМІ, які є при новій владі".

Але він наголосив, що залишає за собою право "повернути його (звання) президенту України Віктору Ющенку, якщо він не буде дотримуватися норм моралі в ставленні до нас - журналістів" .

У свою чергу соліст гурту "Мандри" Сергій Фоменко ("Фома") сказав, що не відмовляється від звання "Заслужений артист України", але вважає такі звання "пострадянським атавізмом". За його словами, досить незрозумілою є сама система присвоєння звань і "якась кулуарність у цих питаннях". Музикант зазначив, що про присвоєння звання дізнався із мобільних повідомлень-привітань від знайомих.

На прес-конференцію був запрошений відповідальний секретар Комісії державних нагород та геральдики при президентові Володимир Репринцев, який обіцяв розповісти про процедуру, пов'язану з нагородженнями та присвоєнням звань, але він не прийшов.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування