Мороз знайшов Тимошенко нове нещастя

Четвер, 1 вересня 2005, 20:21

Соціалістична партія вважає, що останні дії уряду на агропромисловому ринку України можуть призвести до краху сільськогосподарського виробництва.

Про це говориться в заяві СПУ, поширеній прес-службою.

Зокрема відзначається, що початком помилкових дій уряду в цій сфері послужили спроби Кабінету Міністрів "проштовхнути" через Верховну Раду низку "небезпечних для виробництва" законів, нібито необхідних для вступу до СОТ.

Подальші дії уряду призвели до незаконного ввозу на територію України цукру-сирцю, що призвело до збитків бюджету на суму близько 0,5 млрд.грн. при цьому "підриваються засади традиційного в нашій державі буряківництва і цукроваріння, зростає безробіття на селі, особливо в західних і центральних областях".

"За шумом навколо вигаданої цукрової кризи Кабінет Міністрів не зауважує реальної кризи, що виникла в агропромисловому комплексі в результаті навмисного відсторонення Кабінету Міністрів від рішення проблем села", - говориться в заяві.

СПУ підкреслює, що це стосується різкого підвищення цін на паливно-мастильні матеріали при одночасному зниженні закупівельних цін на сільськогосподарську продукцію.

"Уряд не зробив нічого для сприяння забезпеченню сільгоспвиробників дизельним паливом і бензином на період збиральної кампанії", - вказується в заяві.

Крім того, СПУ заявляє, що наслідком таких дій стало різке підвищення собівартості сільськогосподарського виробництва. У той же час Кабінет Міністрів відмовляється від обіцяних державних закупівель зерна в Резервний фонд, що могло б стабілізувати ситуацію, дати можливість селянам профінансувати хоча б осінні польові роботи, розрахуватися з людьми.

"Така позиція Кабміну веде до фактичного згортання в державі виробництва зерна. Сільськогосподарські виробники змушені будуть відмовитися від вирощування зерна, і вже в наступному році Україні доведеться імпортувати зерно для своїх внутрішніх нестатків", - вважають у СПУ.

У зв'язку з цим Соціалістична партія України пропонує низку заходів для нормалізації ситуації в агропромисловому комплексі України.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування