Тимошенко витрясе кишені Пінчука і побачить, хто ділить його власність

П'ятниця, 2 вересня 2005, 12:53

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що НФЗ може бути проданий за 1 млрд. дол.

Про це вона заявила у п’ятницю на прес-конфереції.

Тимошенко висловила думку, що "на чесному аукціоні" завод може бути проданий за 1 млрд. дол., що може покрити видатки у виконанні соціальних програм, які не міг собі дозволити жоден уряд.

Вона додала, що "коли суди ще не прийняли рішення (по НФЗ) відбувалася певна змова Пінчука, щоб продати цей завод за такі гроші".

Прем’єр нагадала, що НЗФ щороку приносить прибуток у сумі 70-80 млн.дол., які "поки що осідають в кишенях Пінчука".

На запитання, чому держава не хоче залишити у своїй власності завод, який дає такі щорічні прибутки, Тимошенко відповіла, що "держава не в змозі керувати такою кількістю державних підприємств".

"До певної межі я теж була прихильницею того, щоб залишати прибуткові підприємства, але в нас немає сил, щоб ними управляти. Ми можемо залишити три десятки підприємств стратегічних – у транспортній, газовій галузі, аміачні шляхи", - сказала Тимошенко.

Інші підприємства, на думку прем’єра, краще продати і отримати реальні гроші. Вона також зазначила, що керівництво більшості державних підприємств наскрізь корумповане, тому краще віддати їх приватному власнику, який не крастиме сам у себе.

Повертаючись до ситуації навколо НЗФ, вона заявила, що вважає правильними всі дії уряду щодо заводу.

"Я вважаю, що сьогодні суд повернув те, що належить державі, і це значить, що якщо ми виконаємо рішення суду, то, перш за все, увійде справжній державний керівник на цей завод, і це значить, що така жалюгідна зарплата, яка сплачується на НФЗ, може бути буквально за лічені тижні підвищена вдвічі", - запевнила вона.

"Я з великим задоволенням спостерігала за демонстрацією подій під заводом. Я хочу подякувати каналам ICTV, СТБ, Новий, які належать зятю Кучми досі, які прекрасно показали країні, як Пінчук на цій площі керував процесом, неодноразово його можна було побачити в об’єктив, як він керував на вухо всіма. Просто новий польовий командир народився, який організовував мітинг на захист свого мільярда", - зазначила Тимошенко.

"Приємно, що побачили, хто на чийому боці. І я хочу сказати, поки я працюю в уряді, заводи, які незаконно були приватизовані, будуть повертатись державі", - наголосила прем'єр.  

Водночас вона висловила занепокоєння тим, що на суддів чиниться тиск по цій справі. "Я тільки хотіла б, щоб Верховний суд вистояв під тим тиском, коли будуть приймати рішення щодо Нікопольського феросплавного. І ми просто зможемо подивитися, чи може адміністративний тиск здавити суд", - зазначила прем’єр.

Вона назвала "тестом" все, що відбувається навколо Нікопольського феросплавного.

"Ми будемо дивитися, з якого боку, які політики. Вони, безумовно, можуть маскуватися якимись красивими реверансними заявами, бити в груди, але Нікопольський феросплавний є тест: хто з народом України, а хто на корумпованих засадах на боці Кучми і його зятя, і хто хоче зберегти його власнітсь або в тіні її поділити", - запевнила прем’єр.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News