Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Каськів займеться відомством Зінченка, а революцію святкуватимуть "від душі"

П'ятниця, 2 вересня 2005, 15:16

Раднику президента Владиславу Каськіву доручено розробити нову структуру і систему роботи секретаріату президента.

"Ми розпочали цю роботу і, сподіваюсь, що до кінця вересня вона буде завершена і будуть прийняті відповідні рішення", - сказав він на брифінгу у п’ятницю.

На думку Каськіва, на сьогодні секретаріатом "цілком неефективно" здійснюється контроль за виконанням розпоряджень і указів президента, прем’єр-міністра та інших високопосадовців.

"Сьогодні існує абсолютно ганебна практика, яка, звичайно, своїм корінням походить у старий режим, моніторингу і контролю за виконанням державних рішень", - наголосив Каськів.

На його думку, цю службу потрібно "негайно змінити" і перетворити на службу моніторингу, "яка дає якісну оцінку того, як реалізуються державні рішення, а не просто напряму інформує тих, кому це доручення було дане".

Також Каськів поінформував про намір створення нової державної інституції – Української агенції з міжнародного розвитку.

За його словами, цю пропозицію найближчим часом буде передано на розгляд президенту Віктору Ющенку.

До компетенцій цієї структури має увійти координація "з нашими міжнародними партнерами", які надають Україні технічну допомогу, і надання з боку України технічної допомоги іншим країнам, а також підтримка української діаспори за кордоном.

Також планується, що агенція захищатиме Україну "від інформаційних атак".

Водночас заступник держсекретаря Маркіян Лубківський, присутній на брифінгу, повідомив, що зараз в секретаріаті розглядається питання щодо започаткування діяльності українських агенцій за кордоном під назвою "Український дім".

"Мова йде про створення інформаційних центрів на кшталт British Council, на зразок культурних центрів, за допомогою яких поширюється інформація про країну", - сказав він.

На думку Лубківського, це сприятиме поширенню позитивної інформації про Україну у світі.

Також, за словами Лубківського, до секретаріату продовжує надходити "енна кількість звернень громадян і громадських організацій щодо святкування річниці помаранчевої революції".

"Ми схвально ставимось до того інтересу, який проявляє громадськість... Звичайно, держава зі свого боку всіляко підтримуватиме ці ініціативи. Я думаю, що власне в таких консультаціях ми зможемо прийти до спільного знаменника, щоб це святкування справді було достойним", - зазначив він.

Лубківський наголосив, що це святкування має йти "від душі, від наших переконань, а не нав’язуватись згори". Він вважає, що, "як і рік тому, вся ініціатива має йти від громадськості".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування