Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко "дотягла" мінімальну зарплату до прожиткового мінімуму

П'ятниця, 2 вересня 2005, 15:35

З 1 вересня 2005 року розмір мінімальної заробітної плати зріс на 7,1% і досяг рівня прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб - 332 грн.

Про це сказав міністр праці та соціальної політики В’ячеслав Кириленко, повідомляє прес-служба міністра.

Прес-служба нагадує, що з 1 січня 2005 року посадові оклади у бюджетній сфері було підвищено на 10,5%, з 1 квітня – ще на 10,7%, а з 1 липня – на 6,9%.

"З 1 вересня починається перший етап впровадження єдиної тарифної сітки, на основі якої здійснюватиметься оплата праці. На це у державному бюджеті передбачено 1,4 млрд. грн. Всього таких етапів буде три - два наступні будуть запроваджені за окремим рішенням Кабінету міністрів”, - зазначив Кириленко.

За його словами, єдина тарифна сітка розрядів і коефіцієнтів (ЄТС) передбачає 25 розрядів з діапазоном крайніх розрядів 1:3,35.

На основі тарифної ставки (окладу) робітника 1 розряду і відповідних тарифних коефіцієнтів розраховуються розміри посадових окладів інших категорій працівників".

Кабінет міністрів розмір тарифної ставки працівника 1 розряду встановив на рівні прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб - 332 грн. на місяць.

Розподіл посад за розрядами ЄТС здійснено по категоріях працівників освіти, охорони здоров’я, інших підгалузей бюджетної сфери.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...