Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тільки Зварич може дозволити Тимошенко говорити про вкрадені заводи

П'ятниця, 2 вересня 2005, 16:52

Посадові особи не мають права проголошувати заяви щодо законності або незаконності приватизації державних об’єктів до письмової консультації з Міністерством юстиції щодо перспектив задоволення відповідних позовів у судах.

Про це сказала на брифінгу у п’ятницю прес-секретар президента Ірина Геращенко, зачитавши відповідний указ президента Віктора Ющенка.

У документі, зокрема, сказано: "Не допускати проголошення посадовими особами заяв про розірвання або визнання недійсними договорів про купівлю-продаж приватизованих об’єктів до письмової консультації з Міністерством юстиції щодо перспектив задоволення позовів у судах".

За словами Геращенко, цей пункт указу президента покликаний забезпечити "деполітизацію посадових осіб в питаннях навколо приватизації".

"Іншими словами, посадова особа не може собі дозволити давати оцінку на рахунок "вкрали або не вкрали" доти, доки не буде відповідної рекомендації Міністерства юстиції", - сказала вона.

У документі також дано доручення розробити порядок перевірки органами прокуратури, Державної податкової адміністрації, Міністерством внутрішніх справ додержання законодавства по приватизації, "передбачивши, що перевірка має здійснюватись за документами органів приватизації, і лише за відсутності необхідних документів, - за документами відповідних суб’єктів господарювання".

"Це відповіді на ті питання, які нам ставлять зараз багато підприємців, які піддаються певним перевіркам під лозунгом перевірки законності приватизації. Відповідь президента на це – процедура. Ми маємо ввести ствердну чітку роботи органів, які проводять перевірки", - прокоментувала Геращенко.

За її словами, це "значно зменшить напругу, яка сьогодні виникла, і зменшить прояви свавілля органів прокуратури".

Крім того, документ передбачає здійснення аналізу поданих до суду відомостей про розірвання або визнання недійсними угод про купівлю-продаж приватизованого майна і відмову від позовів, які не мають перспектив задоволення.

Також президент доручив "забезпечити гласність і прозорість приватизаційної політики. Для цього розробити план заходів для роз’яснення цієї політики для ЗМІ".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування