Семенюк звинувачує Тимошенко в тиску і не піде по бєспрєдєлу

П'ятниця, 2 вересня 2005, 20:44

Голова Фонду держмайна Валентина Семенюк заявляє, що відповідальність за все, що відбувається навколо Нікопольського заводу феросплавів лежить на прем’єр-міністрі Юлії Тимошенко.

Про це вона сказала в ефірі 5 каналу у п’ятницю.

"Я як державний службовець не маю права йти по бєспрєдєлу. І той, хто сьогодні давав мені доручення і забирав в мене право іти на збори (акціонерів НЗФ), чи не йти, я думаю, повинен відповідати за ці дії", - сказала Семенюк.

На питання, хто саме тиснув на голову ФДМ, Семенюк відповіла: "Я отримала таке доручення від прем’єр-міністра України".

Вона нагадала, що у понеділок ФДМ отримав від прем’єра доручення про видачу представнику держави Сергію Грищенку довіреності на участь у зборах акціонерів НЗФ.

"Якщо подивитись по дорученню, яке отримав ФДМ, то там записано видати доручення пану Грищенку і вказано, що реєстратором визнано "Славутич-капітал", тобто представники компанії, яку очолює Коломийський ("Приват")", - сказала Семенюк.

За словами голови Фонду, у дорученні було вказано, кого призначити директором – "саме представників компанії "Приват".

Вона додала, що при цьому вона не мала змоги запропонувати свого представника на зборах в Орджонікідзе.

"Це доручення фактично зіпсувало ложкою дьогтю бочку меду", - додала Семенюк.

Голова ФДМ знову нагадала, що НЗФ має бути повернений у держвласність, а рішення про повторну приватизацію, за її словами, має ухвалювати лише парламент.

"Парламент приймає рішення і затверджує перелік об’єктів на приватизацію, який є об’єктом до бюджету. Є нормальна процедура повернення, треба йти по закону", - сказала вона.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування