Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин не спить спокійно і знає свої гріхи

Субота, 3 вересня 2005, 11:51

Спікер Володимир Литвин буде сприяти тому, щоб на майбутній сесії парламенту був заслуханий звіт слідчої комісії з розслідування резонансних справ, зокрема убивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це Литвин сказав у ході прямого ефіру на радіо-ВВС у п'ятницю, відповідаючи на питання, чи буде він сприяти тому, щоб глава слідчої комісії з розслідування резонансних справ виступив у парламенті зі звітом.

"Звичайно, буду сприяти. Я думаю, я, як ніхто, зацікавлений у тому, щоб у нас була об'єктивність", - відзначив спікер.

"Хоча мені здається, що тут немає бажання встановити істину, а є бажання затаврувати", - додав Литвин.

Спікер нагадав, що у свій час він підтримав ідею створення цієї слідчої комісії.

"Я сподівався, що її робота буде сприяти встановленню істини, але, на моє переконання, там є тільки навішення ярликів", - сказав Литвин.

Спікер підкреслив, що запропонує Верховній Раді визначитися з питання про необхідність заслухати звіт цієї комісії.

Відповідаючи на питання радіослухача, чи спиться йому спокійно в зв'язку з тим, що розслідування в справі про убивство Георгія Гонгадзе ще не завершилося, Литвин сказав: "Я б не сказав, що спиться мені спокійно, але не з цього приводу. З цього приводу в мене є всі підстави спати спокійно".

Відповідаючи на питання радіослухачів, чому він хоче забути старе - свою роботу при старій владі, а також те, що злочини, вчинені в минулому, повинні обов'язково бути розкриті, Литвин сказав, що "це питання потрібно адресувати широкому колу українських політиків, починаючи від нинішнього президента і закінчуючи нинішнім прем'єр-міністром".

"Якщо говорити про нову і стару владу, очевидно потрібно в комплексі підходити до всіх. Я сьогодні практично не знаю членів уряду, які б у свій час не спробували себе на відповідальних посадах у різних інституціях влади", - відзначив спікер

"Правда сьогодні в них є підстави говорити, що ніякого відношення до того злочинного режиму вони не мають - усі були, непогані посади займали й осанну тодішньому президентові співали так, як вони співають осанну нинішньому президентові", - додав Литвин.

Говорячи про необхідність покарати винних у злочинах, що були вчинені, Литвин підкреслив, що, за його переконанням, в Україні повинна бути "диктатура закону" і усі повинні підкорятися закону.

"Повірте, я свої гріхи напевно знаю краще за всіх критиків і розвінчувачів. Але в порівнянні з тими, хто мене намагається розвінчати, я - кришталево чиста людина", - підкреслив спікер.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування