Тимошенко з Ющенком нічого не обіцяли Литвину, бо він не помер

Субота, 3 вересня 2005, 12:09

Глава Верховної Ради Володимир Литвин не виключає, що Народна партія піде на вибори в блоці з "Народним союзом Наша Україна" і Блоком Тимошенко.

"Можливість є така, і її не можна виключати, але це залежить не від мене, це залежить від позиції, яку будуть мати президент і прем'єр-міністр", - сказав Литвин у ході прямого ефіру на радіо-ВВС у п'ятницю.

Спікер підкреслив, що створення такого блоку буде залежати й від того, на яких принципах буде вибудована взаємодія політичних сил.

Він також прокоментував думку ряду політологів про те, що єдиною умовою, за якої Литвин може погодитися на блокування з політичними силами Віктора Ющенка і Юлії Тимошенко є гарантія того, що в новому парламенті Литвин займе посаду спікера.

"Гарантувати на 100 відсотків реалізацію домовленості може страховий поліс, і то у випадку смерті. У нас ніхто гарантій не може дати, а тим більше - в українській політиці, тим більше, українські політики - вони мінливі, як погода восени або навесні", - сказав Литвин.

Спікер підкреслив, що говорити про гарантії і розписувати посади - "це не той підхід, що потрібний Україні".

За словами Литвина, необхідно спочатку визначити принципи співробітництва, як буде реалізовуватися економічна політика, зовнішня політика держави, як будуть вирішуватися проблеми в сфері науки, освіти, культури. Спікер підкреслив, що останнє, що потрібно робити - це розподіляти посади.

Відповідаючи на питання про те, чи хоче він обійняти посаду в новому складі парламенту, Литвин сказав: "Ну звичайно. Я був би гарним спікером, оскільки я знаю, як працювати в парламенті, як організувати роботу депутатів".

"Я пройшов величезну школу, і я не той Литвин, що був до 2002 року", - сказав спікер.

Говорячи про майбутні парламентські вибори, Литвин виразив надію, що вони будуть "чистими, прозорими і демократичними".

"Відповідальність за це повинні нести найвищі посадові особи", - підкреслив спікер.

"Нам від констатації, що вони будуть брудними, потрібно перейти до конкретної роботи з забезпечення їхньої прозорості і демократичності", - відзначив Литвин.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування