Суркіс порушив рішення суду й став президентом

Понеділок, 5 вересня 2005, 14:02

Ігор Суркіс переобраний президентом закритого акціонерного товариства "Футбольний клуб "Динамо" (Київ)", а саме товариство перетворене із закритого у відкрите.

Такі рішення ухвалили загальні збори акціонерів ЗАТ "ФК "Динамо" (Київ)", які проходять у Києві в понеділок, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За Суркіса було віддано 167,4 тис. голосів з 167,6 тис., зареєстрованих на зборах.

За пропозицією Суркіса, на посаду першого віце-президента ФК "Динамо" було обрано Віталія Сівкова. Крім того, главою наглядової ради обрано Валентина Згурського.

За реорганізацію товариства шляхом перетворення його у ВАТ було віддано 167,4 тис. голосів з 167,6 тис. зареєстрованих. 180 голосів утрималися.

За словами Суркіса, ця реорганізація дозволить підвищити фінансову стабільність київського "Динамо". "Це дозволить залучити додаткові кошти, розширити коло акціонерів і зробити клуб "Динамо" (Київ) воістину народним", - сказав Суркіс, виступаючи на початку зборів перед акціонерами клубу.

Крім того, акціонери затвердили умови обміну акцій товариства, яке реорганізується, на акції товариства, яке створюється. Зокрема, право на обмін акцій ЗАТ на акції ВАТ мають всі акціонери, які володіють акціями ЗАТ на дату ухвалення рішення про реорганізацію. Акціонери мають право обміняти акції, які їм належать, у співвідношенні 1 акція ЗАТ на 1 акцію ВАТ.

Віце-президент "Динамо (Київ)" Йожеф Сабо повідомив, що на сьогодні статутний фонд "Динамо" становить 171,990 млн. грн. Випущено 171,990 тис. простих іменних акцій номіналом по 1 тис. грн. кожна.

Тим часом, Броварський міськрайонний суд Київської області заборонив зборам акціонерів ЗАТ "Футбольний клуб "Динамо "Київ", призначених на 5 вересня, ухвалювати рішення щодо 6 з 13 включених до порядку денного питань. Одним з таких питань є реорганізація ЗАТ "ФК "Динамо "Київ" у ВАТ.

Також до таких питань належить ухвалення рішення про умови обміну акцій товариства, яке реорганізовується, на акції товариства, яке створюється; про оцінку й викуп акцій товариства, яке реорганізовується; про затвердження складу комісії із припинення (перетворення) ЗАТ "ФК "Динамо "Київ"; рішення про емісію акцій товариства, створюваного шляхом перетворення; про затвердження умов договору на ведення реєстру з ТОВ "Регістр".

Як повідомлялося, у травні Броварський міськрайонний суд за позовом компанії Kernelia своєю ухвалою наклав арешт на 100% акцій ЗАТ шляхом блокування власником реєстру іменних цінних паперів на особистих рахунках власників, ЗАТ також заборонено змінювати реєстратора акцій.

Судові розгляди навколо київського "Динамо" почалися більше шести місяців тому. Зокрема, під сумнів поставлене відчуження акцій групою офшорних компаній на користь президента ФК Ігоря Суркіса й одного з акціонерів клубу Валентина Згурського, ігноруючи підтверджену оферту акціонера - компанії Pacific, яка належить бізнесмену Костянтину Гргоришину.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування