Мороз хоче, щоб Луценко, Піскун і Турчинов розповіли про бандитів у тюрмах?

Понеділок, 5 вересня 2005, 16:26

Голова Соціалістичної партії України Олександр Мороз вважає, що Верховна Рада має негайно ініціювати звіт керівників правоохоронних органів.

Про це йдеться у заяві Мороза, поширеній прес-службою СПУ в понеділок.

"Правоохоронні органи в цілому, як і раніше, залишаються неефективним і пронизаним корупцією механізмом. Істотної зміни і якісних реформ не відбулося. Шуму більше, ніж діла. Заявляється про розкриття гучних злочинів, а потім про ці красиві слова забувають. З помпою проводяться арешти, а до суду справи не доводяться", - зазначив Мороз.

За його словами, підозрюваних обвинувачують у здійсненні особливо тяжких злочинів, саджають за ґрати, "а потім цих нібито особливо небезпечних злочинців, випускають під заставу".

"Внаслідок цього навіть корисні зусилля правоохоронців фактично мають низький ККД, їх багатотисячна армія неефективна", - додав він.

"Пропоную, щоб Верховна Рада України негайно ініціювала звіт керівників правоохоронних органів. Ми повинні дізнатися (і повинен дізнатися народ України), чому дотепер надії на наведення порядку в країні не збуваються. Ми повинні зробити висновок, хто несе відповідальність за цей політичний провал. Ми зобов'язані забезпечити довіру громадян до влади", - зазначив він.

Мороз також нагадав, що уже п'ятий рік підряд тіло Георгія залишається не похованим, а організатори його убивства не покарані.

"Загибель Георгія стала ганебним тавром для старої влади. Але найтяжче усвідомлювати, що українські правоохоронні органи, як і раніше, неспроможні і нездатні довести до суду цю справу і покарати замовників та організаторів убивства", - зазначив він і додав що імена злочинців знає кожен, але вони спокійно живуть серед нас.

"Ганебні явища для демократичного суспільства - корупція, зловживання службовим становищем, хабарництво, кримінальний перерозподіл бізнесу знаходять широке застосування. Це прямий наслідок того, що попередні методи керування країною не одержали своєї оцінки в суді. Поки бандити не будуть покарані, вони залишаються прикладом для злочинців усіх мастей", - зазначив Мороз.

Він також підкреслив, що "знову відновилося прослуховування, знову люди почали боятися обговорювати службові і ділові питання по телефону".

"На жаль, для цього є всі підстави. За офіційними даними, прослуховування телефонних розмов правоохоронними органами хоча і трохи скоротилося в порівнянні з періодом кучмізму, але, як і раніше, перевищує всі законом допустимі норми і не йде ні в яке порівняння зі стандартами демократичних країн", - зазначив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News