Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Терьохін знов став депутатом, щоб бути ним пожиттєво

Понеділок, 5 вересня 2005, 18:09

Міністр економіки Сергій Терьохін поновив свої повноваження народного депутата, які він як сумісник втратив за рішенням Київського апеляційного суду 29 червня.

Терьохін відновив свої повноваженням іншим рішенням того ж таки Київського апеляційного суду від 2 серпня, повідомив "Українській правді" завідувач секретаріату регламентного комітету Верховної Ради Андрій Снігач.

Снігач пояснив, що "зачіпкою" для Терьохіна стало те, що суд позбавив його депутатства у зв’язку із тим, що він обіймав посаду міністра економіки і європейської інтеграції.

Однак на день вердикту посада Терьохіна називалася просто "міністр економіки", оскільки раніше президент забрав із назви міністерства слова "європейської інтеграції".

Водночас, як сказав Снігач, уже після позитивного для себе рішення суду 5 серпня Терьохін подав заяву на ім'я Верховної Ради про складення з себе депутатських повноважень за власним бажанням.

Як пояснив Снігач, у разі, якщо депутата позбавляють депутатства через суд, він втрачає деякі пільги та звання "народного депутата", яке закріплюється пожиттєво.

Завсекретаріату регламентного комітету Верховної Ради сказав, що заяву Терьохіна та інших 18 сумісників буде розглянуто в середу на засіданні комітету, щоб у четвер винести питання на голосування в зал.

Снігач підтвердив, що у секретаріаті є правильно оформлена заява Петра Порошенка про складення депутатства – на ім'я Верховної Ради. Як відомо, раніше Порошенко начебто помилково написав заяву на голову регламентного комітету, і таким чином документ не був розглянутий, і він залишився депутатом.

Також Снігач підтвердив, що у понеділок голова Національної телекомпанії Тарас Стецьків подав заяву про відкликання своєї попередньої заяви про складення депутатства.

За словами Снігача, поки що не подали заяви три депутати-сумісники. Це Микола Катеринчук, який подав заяву про звільнення з першого заступника голови податкової, однак інформації про задоволення з боку президента не було, нагадав Снігач.

Також не подали заяву Ігор Гринів, керівник Націнституту стратегічних досліджень. Депутат стверджує, що його посада не підпадає під сумісництво. Однак, за словами Снігача, є висновок Головдержслужби про те, що керівник НІСД прирівнюється до статусу міністра.

Третім сумісником, який не подав заяви, є депутат Юрій Бойко, який є головою Національної експертної комісії із захисту суспільної моралі.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування