ЮЩЕНКО ЗВІЛЬНИТЬ СТЕЦЬКІВА, хоча той хотів лише перевірити плани

Понеділок, 5 вересня 2005, 18:20

Віктор Ющенко прийме відставку Стецьківа через кілька днів, оскільки в найближчі дні планується підписання договору про купівлю 1% акцій телеканалу EuroNews.

Про це повідомила прес-секретар президента Ірина Геращенко в коментарі "Інтерфакс-Україна".

Вона підкреслила, що відставка Стецьківа не стала несподіванкою, оскільки у ході бесіди з Ющенком він підкреслив, що для нього пріоритетом є участь в активному політичному житті, особливо напередодні старту кампанії 2006 року.

Геращенко підкреслила, що через два дні парламент розгляне заяви про складення повноважень депутатів-сумісників. "Він (Стецьків) зробив вибір на користь політики, і це зрозуміло, тому що він дійсно, насамперед, політик", - відзначила вона.

Геращенко підкреслила наявність повного взаєморозуміння у Ющенка й Стецьківа щодо необхідності створення в Україні суспільного телебачення. Однак президент вважає за доцільне провести публічну й професійну дискусію щодо форм і механізмів його створення.

"У цьому немає ніяких сумнівів, але тут не може бути помилки. Це повинен бути проект дуже чітко прорахований, розрахований, презентація цього проекту повинна пройти серйозні публічні слухання, і ми повинні почути позицію професіоналів і суспільства, експертів", - підкреслила прес-секретар.

Водночас президент Національної телекомпанії Тарас Стецьків пояснив свою заяву про відставку бажанням визначитися, чи прийме влада його план розвитку каналу.

"Він розраховує на чітку позицію влади і, насамперед, президента щодо перспектив НТКУ – у питаннях створення суспільного мовлення, відновлення ефірної цілісності Першого каналу і забезпечення умов для повноцінної господарської діяльності", - сказано в коментарі прес-служби Національної телекомпанії.

"Ми виклали свої побажання, свою точку зору щодо майбутнього Першого каналу. Якщо влада згодна – ми готові реалізувати всі плани й створити сильний конкурентноспроможний телеканал. Якщо ж влада має іншу точку та інші плани на УТ-1, тоді їх має реалізовувати новий менеджмент", - наводить прес-служба слова Стецьківа.

Прес-служба підтверджує, що Стецьків продовжує у повному обсязі виконувати свої службові обов’язки.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...