Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін не шкодує за Януковича, але злий на революцію

Вівторок, 6 вересня 2005, 11:18

Президент Росії Путін відкидає припущення щодо охолодження стосунків Росії з Європейським Союзом через те, що ЄС не підтримав на президентських виборах в Україні проросійського кандидата екс-прем’єра Віктора Януковича.

Про це пише "Ґардіан", повідомляє Бі-Бі-Сі у вівторок.

Видання пише, що напередодні візиту Путіна до Німеччини та саміту ЄС-Росія, що відбудеться наступного місяця у Лондоні, російський керівник "досить таки гірко висловлювався щодо Помаранчевої революції і вуличних протестів, які привели до влади в Україні прозахідного президента".

За словами "Гардіан", Путін безпосередньо не звинувачував західні уряди, заявляючи, що вважає, що Євросоюз чи Сполучені Штати працюють проти Росії, водночас додавши, що "Росія знала певні неурядові організації в Україні, які фінансувалися закордонними урядами".

Водночас часопис відзначає, що Путін "доволі злісно" висловлювався щодо того, що нині відбувалося у колишніх радянських республіках, хоча одразу ж додав, що "вороття до Російської імперії неможливе".

За словами російського президента, "лише ідіот може уявити, що Москва прагне цього".

Водночас британське видання "Таймс" у статті "Путін каже Заходу не втручатися до колишніх радянських республік" зазначає, що Росія через свого президента заявила, що "не толеруватиме зовнішнього втручання до колишніх радянських республік, або ж будь-яких спроб дестабілізувати країни, що мають кордон з Росією".

"Російський президент, як видно, й надалі злий на українську Помаранчеву революцію, яка провалила проросійського керівника у грудні минулого року, пан Путін засудив те, що він визначив як неурядові організації, які тишком підтримувались західними урядами і підбурювали повстання у колишній сфері впливу Москви", - цитує Бі-Бі-Сі "Таймс".

Видання з цього приводу додає, що "впевнений виступ президента Росії явно мав на увазі дещо пом’якшити його імідж на Заході, де його останнім часом розглядали як дедалі більш авторитарного керівника".

"Водночас російський керівник бажав розвіяти припущення, що він збирається і надалі залишатися у президентському кріслі, коли збіжить термін його президентства", - пише "Таймс".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування