Литвин хоче розкочегарити стосунки з Путіним

Вівторок, 6 вересня 2005, 11:50

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин пропонує провести круглий стіл за участю міжнародних політиків, які виступали посередниками під час помаранчевої революції.

Про це він заявив, відкриваючи восьму сесію Верховної Ради.

"До річниці президенських виборів провести круглий стіл і обговорити, як реалізуються ті домовленості, що вдалося робити і скільки робити надалі", - зазначив він.

Говорячи про зовнішньо-політичну діяльність, Литвин закликав відмовитися "від намагання обертати дії держави переважно на зовнішній формат, для того, щоб сподобатися та задекларувати свою демократичність, замість того, щоб створювати такі підвалини всередині країни".

"Треба налагодити дружні стосунки з центрами впливу, це зокрема США і Євросоюз, а також країнами-сусідами", - зазначив спікер.

"Слід усвідомити, що формалізація і охолодження стосунків з Росією не додає ваги Україні, рівно як і підтвердження нашою поведінкою тези, що бути сусідами, не означає бути близькими, а також приєднатися до експортерів демократії", - наголосив Литвин.

Він закликав долучитися до цієї діяльності депутатів. "Там де складно знаходять спільну мову політики, мають говорити парламентарі", - сказав Литвин.

Як відомо, у перемовинах під час помаранчевої революції брали участь президент Польщі Александер Кваснєвський, президент Литви Валдас Адамкус, верховний представник по зовнішній політиці ЄС Хав'єр Солана та спікер Держдуми Росії Борис Гризлов.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...