Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко і Третяков не грабували Міноборони. Але Ющенко має відреагувати

Вівторок, 6 вересня 2005, 12:54

Відповідь влади на обвинувачення низки осіб у корупції, що пролунали в заяві екс-держсекретаря Олександра Зінченка, має бути швидкою, чесною і переконливою, вважає міністр оборони Анатолій Гриценко.

"Обвинувачення високих посадових осіб у корупції, які пролунали в заяві Олександра Зінченка - це, по суті, перший серйозний іспит для команди президента Віктора Ющенка. Відповідь на цей виклик має бути швидкою, чесною і переконливою.

Переконливою і для самої команди Віктора Андрійовича, і для 47 мільйонів українських громадян, і для наших міжнародних партнерів", - заявив міністр у вівторок в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

Він вважає, що в ході розслідування із залученням правоохоронних органів, і насамперед Генеральної прокуратури, необхідно в максимально стислий термін документально підтвердити або спростувати обвинувачення, які пролунали.

"Це дозволить президентові ухвалити зважені рішення на основі закону", - сказав Гриценко.

За словами Гриценка, у сфері діяльності міністерства оборони не зафіксовано корупційних діянь названих у заяві Зінченка посадових осіб.

"Ні Петро Порошенко, ні Олександр Третяков, ні Микола Мартиненко в якихось сумнівних махінаціях по лінії Міністерства оборони участі не брали. Принаймні, мені про це невідомо, і такої інформації від правоохоронних органів на адресу міністра оборони не надходило", - підкреслив міністр.

Гриценко нагадав, що у вівторок заплановане засідання Ради національної безпеки й оборони України, на якому Порошенко буде представляти розроблену ним концепцію реформування правоохоронних органів країни, зокрема з акцентом на більш рішучу боротьбу з корупцією.

Разом з тим, міністр допускає, що Ющенко змінить порядок денний. "Я не виключаю, що рішенням президента порядок денний засідання РНБО буде змінено, і в закритому режимі відбудеться більш широка відверта розмова про сформовану ситуацію і про шляхи підвищення ефективності роботи команди Віктора Ющенка на ключових напрямках", - сказав міністр.

"Обвинувачення в корупції високих посадових осіб нової команди - це дуже серйозний сигнал. Ці обвинувачення не можуть бути залишені без адекватного реагування, оскільки вони підривають довіру суспільства до влади і негативно впливають на імідж України у світі. Я дуже сподіваюся, що команда президента Ющенка візьме з цієї ситуації правильні уроки і вийде з неї більш спаєною і більш ефективною у своїх діях", - заявив Гриценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...