Червоненко катається на яхті друга за 1,6 млн. євро

Вівторок, 6 вересня 2005, 18:13

Міністр транспорту і зв'язку Євген Червоненко користується яхтою, ціна якої складає в середньому 1,6 млн. євро.

Про це пише у своєму розслідуванні журнал "Бізнес".

Кореспондент видання побачив яхту в Ялтинському порту з Червоненком на борту. Це судно "на око має близько 20 метрів", ходить під мальтійським прапором і називається "Orange wings".

На думку видання, яхта створена італійською фірмою Azimut-Benetti, модель "Azimut 68 plus". Така яхта в базовому виконанні коштує 1,3-1,7 млн. євро. Її обслуговування обходиться щорічно в 10% її вартості.

"Orange wings", на думку "Бізнесу", модель 2001 року вартістю 1,6 млн. євро. Розмитнення такої яхти в Україні буде коштувати ще 551,4 тисяч євро. Митний збір - 1 тисячу євро, а мито складе 12% від вартості. Легальний ввіз яхти в Україну збільшить її вартість на 43%.

"Бізнес" відзначає, що судячи з прапора і напису на борту, яхта зареєстрована у Валетті (столиці Мальти). Перегін її в Україну, за підрахунками видання, міг обійтися в 26,05-26,75 тисяч доларів.

На питання видання, звідки в нього така яхта, Червоненко відповів, що яхту йому надав друг. Він також обвинуватив видання в підготовці замовленого матеріалу.

У той же час, за словами працівника ялтинської податкової міліції, при реєстрації яхти в Ялтинському порту було пред'явлено мальтійське реєстраційне посвідчення, по якому судно числиться за назвою "Suzi".

Раніше Червоненко розповідав, що в нього є яхта довжиною 8 метрів, відома тим, що її заарештовували поблизу дачі Кучми.

***

Як повідомила "Українській правді" прес-секретар Червоненка Тетяна Висоцька, у вівторок міністр зустрівся з кореспондентами "Бізнесу" щодо цієї публікації та дав свої пояснення.

За словами речника, Червоненко підтвердив, що це не його яхта, але так і не назвав ім'я власника. Очікується, що коментар міністра вийде в новому числі видання "Бізнес".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування