Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" відсудив завод у офшорок

Вівторок, 6 вересня 2005, 19:08

Вищий господарський суд України (ВГСУ) визнав незаконним продаж 18,296% акцій ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.).

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в прес-службі Фонду держмайна (ФДМ) України у вівторок.

За даними прес-служби, ВГСУ 6 вересня задовольнив касаційну скаргу Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" про визнання недійсним пункту 5.3 Договору про створення і діяльність ЗАТ "Укртатнафта" у частині оплати компаніями Amruz Trading A. G. (Швейцарія) і Sea Grоuр International Inc. (США) акцій ЗАТ векселями.

Голова правління "Нафтогазу України" на прес-конференції у вівторок зробив припущення, що компанії вдасться виграти дану справу у Вищому суді.

Він сказав, що якщо 18%-й пакет "Укртатнафти" буде повернутий державі і виставлений на продаж, "Нафтогаз України" буде брати активну участь у викупі цього пакета.

"Я думаю, що ми їх викупимо. Після того, як "Нафтогаз України" буде мати більш 60% акцій ЗАТ, ми візьмемося серйозно за реконструкцію заводу. Він буде одним з елементів реальної вертикально інтегрованої нафтової компанії" - сказав Івченко.

Відповідно до українського законодавства, "Нафтогаз України" як і інші нинішні акціонери, має пріоритетне право на придбання акцій "Укртатнафти", тому що підприємство є закритим акціонерним товариством.

ЗАТ "Укртатнафта" створено відповідно до указів президентів України і Татарстану (РФ) у 1994 році на базі Кременчуцького НПЗ, потужності якого розраховані на роботу з усіма типами нафти і газового конденсату з річним завантаженням 18,6 млн. тонн.

Статутний фонд товариства складає 740 млн. 638,21 тис. грн., номінал акції - 0,5 грн.
Акціонерам з Татарстану в даний час належить більш 55% акцій ЗАТ, у тому числі Держкоммайна Республіки Татарстан - 28,778%, АТ "Татнафта" - 8,613%, Sea Grоuр International - 9,96%, компанії Amruz Trading A. G. - 8,336%.

"ІНГ Банк Україна" (Київ) є номінальним власником 55,687% акцій "Укртатнафти".

"Нафтогаз України" володіє 43,054% акцій ЗАТ "Укртатнафта".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...