Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко відпустив всіх з засідання і не сказав, кого звільнив

Вівторок, 6 вересня 2005, 19:47

О пів на восьму вечора засідання Ради національної безпеки і оборони, яке тривало понад 8 годин, завершилося.

За словами прес-секретаря президента Ірини Геращенко, на засіданні РНБО обговорювались дві теми: реформування правоохоронних органів та оптимізацію і консолідацію роботи влади.

"Кризи влади не існує", - запевнила Геращенко.

У засіданні взяли участь президент Віктор Ющенко, голова Верховної Ради Володимир Литвин, прем'єр Юлія Тимошенко, секретар РНБО Петро Порошенко, генпрокурор Святослав Піскун, міністри закордонних справ Борис Тарасюк, внутрішніх справ Юрій Луценко, оборони Анатолій Гриценко, члени РНБО.

Головною темою засідання було реформування силових структур. За словами Геращенко, на нараді не обговорювалися якісь кадрові перестановки.

"Я б хотіла, щоб ми з вами ніколи не керувалися слухами", - сказала пресс-секретар у прямому ефірі телеканала ICTV, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я хочу підкреслити, що під час зустрічі в кабінеті в президента кадрові питання не обговорювалися. Але не виключено, що коли прийде новий голова секретаріату, він буде приймати відповідні рішення", - сказала вона.

Водночас радник президента Владислав Каськів заявив, що один з учасників скандалу з екс-держсекретарем Олександром Зінченком написав заяву про відставку.

За його словами, заява написана від руки і подана президенту. Як припускають журналісти 5 каналу, йдеться про секретаря РНБО Петра Порошенка.

"Зараз президенту подана заява про відставку, але це по неперевіреній інформації", - сказав Каськів.

На питання, хто саме подав цю заяву, Каськів відповів: "Хтось з учасників вчорашнього скандалу".

Перед засіданням РНБО відбулася закрита нарада у президента, на якій були присутні Тимошенко, Литвин, Ющенко, Порошенко, міністри й народні депутати.

Телеканал ICTV повідомляв, що на нараді обговорювались варіанти недопущення політичної кризи в країні, яка стала можливою після скандальної відставки голови cекретаріату президента Олександра Зінченка, який звинуватив оточення Ющенка у корупції.

За даними джерел телеканалу у секретаріаті, головною темою закритої наради була відставка уряду Тимошенко. Це могло стати можливим, якби Тимошенко відмовилась піти на парламентські вибори у блоці з партією "Народний Союз Наша Україна". Почесним головою партії є президент Ющенко.

Раніше в суботу Зінченко подав у відставку з посади державного секретаря, в той же день президент Ющенко її прийняв.

В понеділок на своїй прес-конференції Зінченко звинуватив Порошенка, першого помічника Ющенка Олександра Третякова та лідера фракції НСНУ Миколу Мартиненка у корупції.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування