Депутати виявили, що власника Інтера могли вбити

Середа, 7 вересня 2005, 11:35

Верховна Рада України ледь не підтримала направлення запиту Олега Тягнибока щодо відсторонення Євгенія Червоненка від посади міністра транспорту і зв'язку "за розпалення міжнаціональної ворожнечі і завдання збитків економічній безпеці України".

На підтримку запиту проголосували 186 депутатів: фракція "Наша Україна" - 1, КПУ - 55, "Регіони України" - 40, Народна партія - 17, БЮТ - 17, Соцпартія - 4, УНП - 2, "Єдина Україна" - 3, СДПУ(о) - 19, "Демократична Україна" - 18, ППУ - 1, "Демократичні ініціативи" - 3, позафракційні - 6.

Однак запит не набрав потрібної кількості голосів у другому голосуванні за направлення. "За" проголосували 213 депутатів. Перший віце-спікер Адам Мартинюк у зв'язку з цим зауважив: "Потрібно встигати".

Реклама:

Есдек Ігор Шурма звернувся до генпрокурора щодо перевірки інформації, оприлюдненої Михайлом Бродським про виплату російськими бізнесменами 50 млн. доларів першому помічникові президента Олександру Третьякову і секретареві Ради нацбезпеки Петру Порошенку за допомогу у справі з Нікопольським заводом феросплавів.

Шурма також звернувся до Піскуна перевірити інформацію щодо законності виділення земельної ділянки площею 1 га для ведення індивідуального сільського господарства в заповідній зоні Буча солістові групи "Океан Ельзи" Святославу Вакарчуку.

Також до генпрокурора звернувся депутат Микола Кравченко з приводу трагічної загибелі людей і масового важкого травматизму під час сходження президента на Говерлу.

ВІДЕО ДНЯ

Олександр Мороз звернувся до генпрокурора із запитом щодо незаконного ввозу на митну територію України цукру-сирцю іноземного виробництва.

Соціаліст Микола Мельник звернувся до СБУ з запитом про перевірку інформації про причетність Петра Порошенка до "корупційних діянь", що шкодять безпеці України і молдови.

Також генпрокурору направлено запит щодо перевірки обставин смерті депутата Ігоря Плужникова, оскільки виявлені нові обставини, що дозволяють вважати його смерть насильницькою.

Комуніст Юрій Соломатін звернувся до міністра закордонних справ України Тарасюка щодо офіційного підтвердження або спростування інформації "про подання органами юстиції і прокуратури США позову в федеральний Суд у Вашингтоні на предмет конфіскації на користь держави США викрадених з держбюджету колишнім прем’єром Лазаренком за участю нинішнього прем’єра Юлії Тимошенко коштів у сумі понад двісті п’ятдесят мільйонів доларів США".

Володимир Яворівський звернувся до прем'єра Юлії Тимошенко із запитом щодо намагання представниками колишнього уряду приватизувати землю в Пущі Водиці поблизу державної дачі прем’єра.

Ліга, "Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News