Губський вирішив створити коаліцію для Ющенка

Середа, 7 вересня 2005, 12:18

Фракція партії "Єдина Україна" Богдана Губського пропонує створити широку коаліцію на підтримку курсу президента України.

Про це повідомляє керівник фракції Богдан Губський у заяві "Єдиної України".

Він нагадав, що депутати розпочали роботу Верховної Ради в умовах "загострення політичної боротьби."

"Надзвичайно широкого суспільного резонансу набули конфлікти навколо повернення до державної власності незаконно приватизованих заводів та публічні звинувачення високих посадовців у корупційних діяннях. З’явилися певні ознаки політичної кризи. Рідна Україна в небезпеці", зазначив Губський.

"В таких умовах ми вважаємо за необхідне поставити суспільний інтерес вище дрібної політичної кон’юнктури та підтвердити незмінність ключових принципів демократичного розвитку: прозорість влади, її підзвітність народу, відокремлення влади й бізнесу", - зазначив лідер фракції.

Він запропонував винести це питання на спеціальне відкрите засідання Верховної Ради. Треба заслухати інформацію правоохоронних органів.

"Суспільство повинно бути впевненим у тому, що політики та високі посадовці гідно виконують покладені на них відповідальні завдання, працюють виключно в інтересах народу та держави", заявив Губський.

Водночас Губський наголосив на важливості "забезпечення стабільності у державі" і необхідності консолідації "конструктивно налаштованих політичних сил та створення широкої коаліції на підтримку курсу президента України".

"Створення на цих засадах єдиного виборчого блоку, який безсумнівно переможе на наступних парламентських виборах, дозволить успішно здійснити стратегію демократичних перетворень та забезпечити стабільний розвиток Української держави щонайменш на ближче десятиліття",  вважає Губський.

"При цьому головними принципами об’єднання мають стати: висока моральність, ідеологія національного розвитку, патріотизм, професійність та ефективність", повідомляється в заяві.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування