Провокатори шлють фальшиві листи від однопартійців Коновалюка

Середа, 7 вересня 2005, 12:58

Лідер "Трудової України" Валерій Коновалюк відмінив засідання політради, а натомість скликає позачерговий з’їзд партії.

Про це йдеться у його зверненні, поширеному прес-службою "Трудової України" в середу.

За його словами, тільки з’їзд має вирішити формат участі партії у виборах. Відповідно до статуту партії, з’їзд буде скликано за місяць, 8 жовтня 2005 року.

Як зазначає Коновалюк, причиною такого рішення є чутки про розкол партії та наміри деяких однопартійців йти на парламентські вибори у блоці.

"Для того, щоб реалізувати ідеологію лейборизму, щоб зберегти свободу маневру, а руки – розв’язаними, ми повинні йти на вибори – і перемагати! – самостійно. Нагадаю, що саме на вибори 2006 року планувався такий самостійний похід у парламент", - зазначив Коновалюк.

"Надію на це роками плекали тисячі партійців. Задля цієї мети партія була змушена свідомо обмежувати власні амбіції на попередніх виборах, беручи участь у політичних блоках", - сказав він.

"Але зараз, коли настав наш день, деякі представники нашої партії вирішили зіграти за старим сценарієм: партію – у блок, себе – у парламент. Реалізація цього сценарію, на мій погляд, означала б політичну смерть "Трудової України", - зазначив він.

Коновалюк підкреслив, що було б зрозуміло, якби з цього приводу розв’язалася дискусія. "На жаль, опоненти обрали іншу стратегію – стратегію оббріхування мене, як лідера партії, що завдає непомірної шкоди всій "Трудовій Україні", - сказав він і додав, що саме на засідання політради покладалися певні надії на подальшу дестабілізацію в партії.

"Розрахунок на те, що я злякаюсь і погоджуся, щоб партія увійшла до одного з передвиборчих блоків і тим самим назавжди позбулася своєї політичної самобутності. Але хочу поставити до відома авторів цих провокацій: управління партією не втрачено. Я сильна людина і зумію повною мірою використати на користь "Трудової України" той мандат довіри, який одержав від вас на партійному з’їзді", - зазначив він.

В той же час президія Політради партії "Трудова Україна" заявила, що інформація про скасування засідання політради та проведення позачергового з’їзду, поширена головою партії Валерієм Коновалюком не відповідає дійсності, оскільки його дії суперечать Статуту партії.

"Згідно з рішенням Президії від 19 серпня 2005 року черговий з’їзд політичної партії "Трудова Україна" має відбутися 23 вересня 2005 року у місті Києві", - йдеться у повідомленні. Згідно із рішенням Політради партії 8 вересня 2005 року, відбудеться засідання цього органу.

Через декілька годин у своєму повідомленні прес-служба партії "Трудова Україна" "категорично спростувала" повідомлення політради і заявила, що воно є фальшивим.

"7 вересня, в Інтернеті з’явилися фальшиві листи, в яких поширюється недостовірна інформація про події, які відбуваються в партії. До таких розсилок, зокрема, відноситься текст „Коновалюк готує провокацію в партії”, підписаний Президією Політради політичної партії „Трудова Україна”. Камуфлюючись під прес-службу партії, провокатори використовують для розсилок стару, нині недійсну адресу керівника прес-служби партії Геннадія Коржа", - йдеться у повідомленні.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування